Mercedes-pomo haluaa Lewis Hamiltonilta vastauksen sopimustilanteeseen – ”Se päätös täytyy tehdä tällä kaudella”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff haluaa, että sopimustilanne Lewis Hamiltonin kanssa saataisiin sovittua ennen kauden 2021 alkua. Itävaltalaisen mukaan saksalaistalli ei voi odottaa hallitsevan maailmanmestarin päätöstä ensi vuoteen.

Hamiltonin siirto hopeanuolten riveihin oli lottovoitto. Britti on voittanut viisi maailmanmestaruutta 2010-luvulla ja kuudes on tähtäimessä tällä kaudella. Kaiken lisäksi Mercedes on voittanut kuusi valmistajien mestaruutta peräkkäin, kaikkien aikojen menestyksekkäin putki F1-sarjassa.

Hamilton on kuitenkin ilman sopimusta tulevalle kaudelle. Lähteiden mukaan sopimus olisi lähellä, mutta mitään ei ole vielä julkistettu.

– Päätös täytyy saada kauden aikana, emme voi aloittaa uutta vuotta ilman varmuutta kuljettajakaksikosta, Wolff kommentoi Channel 4 –kanavalle.

– Uskon kuitenkin, että tilanne jatkuu samanlaisena. Näin intensiivisellä kaudella emme ole ehtineet pyhittää kokonaista päivää Lewiksen kanssa keskustellaksemme sopimuksesta, sillä kaikki haluavat toipua koitoksista välipäivinä.

– Tilanne on rento, mutta olemme jo sopineet, että aiomme istua alas ja kaivaa vanhan sopimuksen esille ja kysyä häneltä, ”mitä haluat, että muutamme tästä”?

Wolffin mukaan Hamilton on ansaitusti sukupolvensa parhaiten palkittu kuljettaja.

– Hän on aina ollut parhaiten palkattu ja hän tulee aina olemaan.

– Olemme antaneet hänen toimia vapaasti, matkailla sekä seurata hänen mielenkiinnon kohteita, mikä ei ole normaalia muille kuljettajille.

– Sopimuksen avain on suoritustaso. Me tuotamme hänelle voittavan paketin ja hän antaa kaikkensa ja voittaa. Hän ei ole koskaan pettänyt meitä, emmekä me häntä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.