Tuomaristolla on paljon töitä Britannian GP:n aika-ajon jälkihöyryissä. Lähteiden mukaan jopa neljä kuljettajaa ovat vaarassa saada rangaistuksen sunnuntain osakilpailuun.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Chris Medland

@ChrisMedlandF1
Post qualifying investigations:

Russell slowing for yellow flags
Ocon allegedly impeding Raikkonen
Leclerc unsafe release in front of Stroll
Stroll unsafe release in front of Ricciardo

#F1 #BritishGP

Ensimmäinen tapaus tuomariston pöydällä on ensimmäisessä sessiossa nähty keltaisten lippujen laiminlyönti George Russellin toimesta. Brittikuljettajan tallikaveri Nicholas Latifi pyörähti toisen sektorin alussa aiheuttaen keltaiset liput. Russell ajoi kyseisellä hetkellä Latifin takana ja paransi lopulta aikaansa merkittävästi.

– Jarrutin kyllä! Näette datasta miten nostin jalan kaasulta, kaiken lisäksi auto oli täysin hallinnassa, Russell puolusteli tiimiradiossa.

Vaikka Russellin viimeinen kierrosaika hylättäisiinkin, aloittaisi britti silti sijalta 15. Tuomaristo voi kuitenkin langettaa Russellille kolmen lähtöruudun rangaistuksen.

Toinen tapaus koskee Esteban Oconia sekä Kimi Räikköstä. Ranskalaista epäillään Räikkösen estelystä kolmannessa sektorissa suomalaisen viimeisellä aikakierroksella. Räikkösen kierrosaika riitti vasta sijalle 18.

– Auto tuntui paremmalta, mutta olimme silti hitaita. Viimeinen kierros meni ihan hyvin, mutta toinen Renaulteista pidätteli minua, Räikkönen kommentoi C Morelle session jälkeen.

Kolmas tutkinta liittyy Ferrarin Charles Leclerciin. Monacolaista epäillään vaarallisesta poistumisesta pilttuusta suoraan Lance Strollin eteen. Videomateriaalin perusteella tapaus on selvä. Kysymys kuuluukin saako talli tilanteesta vain sakot, vai rankaistaanko Leclerciä tallin virheestä.

Viimeinen tilanne koskee edellä mainittua Strollia. Häntä tutkitaan samasta rikkeestä, kuin Leclerciä. Stoll päästettiin suoraan Renault’n Daniel Ricciardon eteen. Rangaistuksista ilmoitetaan myöhemmin.