Lähtöjärjestys Belgian osakilpailuun on selvillä. Nopeimmaksi kuljettajaksi paljastui jälleen hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton. Brittikuljettaja ajoi omasssa luokassaan kellottaen uskomattoman ajan 1:41.252. Toinen Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas jäi tallikaveristaan yli puoli sekuntia.

– Tämä vuosi on ollut todella rankka. Tämä paalu on minulle tärkeä, koska heräsin ammulla suru-uutiseen, että Chadwick Boseman on kuollut. Halusin päästä radalle ja omistaa kierrokseni hänelle, Hamilton kommentoi kierroksensa jälkeen.

– Ensimmäinen mutka oli epätasainen. Emme saaneet autoa oikeastaan toimimaan siinä. Toinen kierros tuntui paremmalta, mutta en ole huolissani. Täällä on mahdollista hyökätä toiselta sijalta ja sen aijon tehdä, Bottas kertoi haastattelussa.

Red Bullin Max Verstappen jäi Bottaksesta vain sadasosan. Hollantilainen oli tyytyväinen kilpurinsa vauhtiin, mutta ei usko haastavansa kilpailun voitosta, jos sääolosuhteet eivät muutu.

Renault’n Daniel Ricciardon vahva viikonloppu sai jatkoa aussin ajaessa neljänneksi nopeimman ajan. McLarenille ensi kaudeksi siirtyvä Ricciardo peittosi tallikaverinsa Esteban Oconin sekä toisen Red Bull -kuljettajan Alex Albonin.

Racing Pointin iltapäivä oli pettymys. Talli sijoittui vasta sijoille kahdeksan ja yhdeksän. Sérgio Perez voitti talllikaverinsa Lance Strollin kymmenyksellä.

Lando Norris ylsi jälleen kymmenen nopeimman joukkoon, mutta hävisi silti tallikaverilleen Carlos Sainzille.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
🏁 END OF QUALIFYING 🏁

Top 10
HAM
BOT
VER
RIC
ALB
OCO
SAI
PER
STR
NOR

#BelgianGP 🇧🇪 #F1