Uutisoimme aiemmin tänään FIA:n todenneen Racing Pointin tämän kauden auton rikkoneen Formula 1 -sarjan sääntöjä.

Racing Point on käyttänyt alkukauden aikana viime kauden Mercedeksen jarrujen jäähdytysputkia, jotka se oli ostanut viime kauden aikana. Täksi vuodeksi jarrujen jäähdytysputkien ostaminen kiellettiin, joten Racing Pointin olisi pitänyt valmistaa jäähdytysputket itse.

Kaikesta huolimatta Racing Point saa jatkaa edelleen Mercedeksen jäähdytysputkien käyttöä. Tämä on herättänyt närää kilpailevissa talleissa.

– Minua ihmetyttää, että heillä on edelleen sellaiset osat autossa, jotka todettiin sääntöjen vastaisiksi Itävallan kilpailussa. Heillä on siis autossaan kiellettyjä osia. Miten se on mahdollista? McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown ihmettelee.

Racing Pointin saama hyöty Mercedeksen jarrujen jäähdytysputkista on ollut ilmeinen, sillä talli on kopioinut lähes täydellisesti Mercedeksen viime vuoden auton. Kopioiminen itsessään ole sääntörikkomus. Racing Pointin keinot ovat kuitenkin Brownin mukaan epäilyttävät.

– He ovat väittäneet, että he ovat kopioineet auton kuvien perusteella. On selvää, että se on paskapuhetta. Tämä asettaa koko auton kyseenalaiseksi, Brown puhisee.

Lähde: Motorsport Week