F1-rengasvalmistaja tutkii Silverstonen fiaskoa – ”Se voi johtua Kimi Räikkösestä”

© Kuva: Getty Images

Britannian GP heräsi eloon viimeisillä kierroksilla. Mercedeksen Valtteri Bottas sekä McLarenin Carlos Sainzin renkaat hajosivat aivan kilpailun loppumetreillä, ja kaksikko putosi pois pisteiltä.

Kilpailun voittaja Lewis Hamilton linkutti myös tuhoutuneella renkaalla maaliin, mutta britin etumatka riitti voittoon.

Rengasrikkojen syitä ei vielä tiedetä. Teorioiksi on esitetty odotettua kuumempi sää Silverstonessa, sekä Kimi Räikkösen etusiivestä irronnut romu.

Pirelli tutkii parhaillaan rengasrikkoja. Rengasvalmistaja etsii epätoivoisesti ratkaisua, sillä ensi viikon osakilpailuun olisi määrä tuoda pehmeämmät rengassetit.

– Se voi johtua korkeasta kulumisesta, koska 38 kierrosta tai enemmän ajetut renkaat ovat tällä radalla aika kuluneita. Mutta en väitä, että kuluma olisi syy renkaiden hajoamiselle, Pirellin autourheilupomo Mario Isola kertoo.

– Se voi johtua myös Kimi Räikkösestä, hänen etusiipensä jätti romua radalle kilpailun lopussa. Meillä on mahdollisuus analysoida tuloksia rekassamme olevissa laboratorioissa.

– Haluamme tutkia rikkoutuneiden renkaiden lisäksi myös muita renkaita, joita käytettiin tietyillä kierroksilla, jotta saamme mahdollisia selityksiä tapahtuneelle. Aikaa tutkimiseen ei ole paljoa, joten meidän täytyy tulla johtopäätöksiin niin pian kuin mahdollista.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.