Valtteri Bottas kommentoi tulostaan Itävallan F1-kisassa – ”Vahingon rajoittamista”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen suomalaistähti Valtteri Bottas kertoi joutuneensa tyytymään lähinnä vahinkojen minimointiin sunnuntaisessa Steiermarkin GP:ssä.

Viime viikonloppuna kauden avauskisasta voiton napannut Bottas epäonnistui lauantaina Itävallan toisen osakilpailun aika-ajoissa. Käteen jäi vasta neljäs sija, mikä ei taannut kovinkaan kummoisia asetelmia voittotaisteluun sunnuntain kilpailuun.

Kisassa suomalaisella ei ollut missään vaiheessa kunnon mahdollisuuksia haastaa tallitoveriaan Lewis Hamiltonia voitosta. Miehen oli pakko vain keskittyä palkintosijansa suojeluun.

– Minun osaltani neljännestä ruudusta aloittaessani tänään oli kyse vahinkojen rajoittamisesta. Sain silti hyviä pisteitä ja johdan mestaruustaistelua, joten ei se liian huonosti mennyt. Eilinen ei ollut ihanteellinen, Bottas myönsi.

Kisan loppuvaiheilla Bottas puristi komeasti ohi toista sijaa hallinneesta Red Bull -tähdestä Max Verstappenista. Ohitustaistelu oli suomalaiskuskin mieleen.

– Se oli hyvä taistelu hänen kanssaan. Minulla oli lopussa hieman enemmän vauhtia kuin hänellä venytettyämme ensimmäistä vetoa. Lähekkäin kisaaminen on aina hauskaa.