Red Bullin tallipomo sanoo ei Sebastian Vettelille – saksalaisen tilanne näyttää tukalalta

© Kuva: Getty Images

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on edelleen ilman ajopaikkaa ensi kaudelle. Saksalaisen pesti Ferrarilla tulee päätökseen kuluvan kauden päätteeksi.

Vettel on ilmaissut halunsa jäädä Formuloihin, mutta ajopaikat vähenevät silmissä. Saksalainen haluaa ajaa voitosta kilpailevassa autossa, eikä tyytyä rullailemaan joukon hännillä.

Lähteiden mukaan Red Bull olisi halukas tarjoamaan Vettelille sopimusta tulevalle kaudelle, mutta tallipäällikkö Christian Horner ampui nämä huhut alas Motorsport weekin -haastattelussa.

– Se on ehdoton ei, Horner kommentoi suoraan. Luulen Sebastianin tietävän sen. Uskon, että hänellä on vielä joitain vaihtoehtoja olemassa.

– Meillä on kaksi hyvää kuljettajaa Max (Verstappen) sekä Alex (Albon). Uskomme, että tuolla kaksikolla on paljon potentiaalia tulevaisuudessa

Todellisuudessa tilanne on monimutkaisempi: Vettel paljasti keskustelleensa muiden tallien kanssa, mutta mitään konkreettista ei ollut syntynyt. Renault päätyi nousemaan nostaligiajunaan ja palkkasi Fernando Alonson ratin taakse kaudelle 2021.

F1-journalisti Will Buxtonin mukaan Vettelin vaihtoehdot ovat kortilla:

– Nämä tallit ovat sulkeneet ovensa Vetteliltä: Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren, Renault, Alpha Tauri and Williams.

– Kun kysyin Haasilta, Alfa Romeolta ja Racing Point/Aston Martinilta, niin kukaan ei sanonut ei, vaikka Haasin tallipäällikkö Gunther Steiner pitääkin siirtoa epätodennäköisenä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Teoriassa paikkoja olisi vielä vapaana, sillä usean kuljettajan sopimuksia ensi kaudelle ei ole vielä julkistettu. Mutta ainakin kommentoidessaan asiaa, on suurin osa talleista kieltänyt saksalaisen osallisuuden ensi kauden suunnitelmiin.

Tallien kuljettajatilanne. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.