Red Bull -pomo murehtii Racing Pointin vauhtia – ”Kaikkien pitäisi olla huolissaan heistä”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikö Christian Hornerin mukaan tallien pitäisi olla huolissaan ”pinkin Mercedeksen” vauhdista. Heikon aika-ajon jälkeen tallin mahdollisuudet taistella hyvistä pisteistä näytti lähes mahdottomalta, mutta toisin kävi. 17:ta lähtöruudusta aloittanut Sergio Perez nousi melkein neljänneksi ennen etusiipivauriota kilpailun loppumetreillä.

Auton nopeus oli silti esillä ja se kiinnitti muiden tallien huomion. Renault protestoi FIA:lle auton laillisuutta, ja tutkinta on aloitettu.

Motorsport kysyi Hornerilta, onko Red Bull huolissaan Racing Pointin vauhdista.

– Minusta kaikkien tulisi olla huolissaan, Horner vastaa. Perez oli Mercedeksiä nopeampi siinä vaiheessa kilpailua. Ja hänen renkaansa olivat lähes yhtä vanhat Bottaksen kanssa, mutta silti hän oli neljä kymmenystä nopeampi.

– Alex (Albon) ajoi todella hyvin pitäessään Perezin takana. Mutta jos katsomme hänen vauhtiaan, niin ajoi hänkin lähes Bottaksen kyytiä. Se näyti hyvin, mihin automme pystyy ilman vahinkoa, Horner viittaa kommentillaan Max Verstappenin vaurioituneeseen etusiipeen.

Kuva: Getty Images

MacLarenin tallipäällikkö Anderas Seidlin mukaan Racing Pointin vauhti oli odotettua.

– Viime vuoden Mercedes on loistava auto ja sitä operoi loistava tiimi. Otimme talven aikana heitä kehityksessä kiinni, mutta jos he onnistuvat puristamaan lisää vauhtia koneesta, on heitä vastaan kilpaileminen vaikeaa.

– Meidän täytyy jatkaa auton kehittämistä ja keksiä hyviä strategioita. Olemme onnistuneet siinä hyvin kahden ensimmäisen viikonlopun aikana.

Renault-kuljettaja Daniel Ricciardon mielestä Racing Point on ”liian nopea minun makuuni”.

– Näin juuri kaavat kisavauhdista ja Perez oli todella nopea, Ricciardo paljastaa. Kun talli kertoi hänen olevan takanani, en aluksi tajunnut hänen vauhtiaan, mutta hän oli lähtenyt ihan hänniltä.

– Joten he ovat nopeita, vähän liian nopeita meidän makuun. Kun katsoin hänen kierroksiaan harjoituksissa, oli selvää että auto on todella hyvä.

– Mutta en ota Pereziltä mitään pois, hän on hyvä kuljettaja. Mutta heidän autonsa tuntuu toimivan todella hyvin.