”Pinkin Mercedeksen” tallipomo ärähtää – ”Uudet protestit olisivat ajanhukkaa”

© Kuva: Getty Images

Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mielestä uudet protestit ”pinkkiä Mercedestä” kohtaan olisivat ajanhukkaa.

RP20 on herättänyt paljon mielipiteitä varikolla, etenkin kilpailijatalli Renault’n toimesta. Ranskalaistalli on lähettänyt kaksi protestia FIA:lle liittyen brittitallin jarrujen jäähdytysputkiin.

FIA on tiukan paikan edessä. Tutkinta on vielä kesken ja ratkaisu tulee muokkaamaan F1-autojen kehitystä tulevaisuudessa. Jos RP20 todetaan lailliseksi, saattaa se johtaa muidenkin tallien osalta nopeimpien autojen kopioimiseen.

Racing Point on luottavainen siihen, että heidän autonsa on kehitetty sääntöjen puitteissa. Tallipäällikkö Szafnauerin mielestä uudet protestit olisivat energian tuhlausta.

– Tunnemme säännöt hyvin ja tiedämme että emme ole rikkoneet niitä. Joten minusta on turhaa käydä samoja asioita läpi, Szafnauer kommentoi RaceFans.netille.

– FIA tarkisti auton kehityksen maaliskuussa. Kerroimme prosessimme tarkasti ja he olivat tyytyväisiä, että olimme kehittäneet auton sääntöjen puitteissa.

Jos RP20 todetaan laittomaksi, aikoo Racing Point protestoida tätä päätöstä välittömästi.

– Tietenkin tässä häiritsee se, että minulla on piirrustukset jäähdytysputkiin ja tiedän miten kehitimme ne. Maaliskuussa tuomaristo ei tullut paikalle tarkistamaan autoamme, joten joudumme selittämään kaiken uudestaan heille.

– Näin hallinto F1-sarjassa menee. Tuomaristolla on oikeus tehdä päätöksiä, joten nyt kerromme heille samat asiat mitä maaliskuussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.