Lähde: F1-talli tarjonnut Sebastian Vettelille sopimusta

© Kuva: Getty Images

Ferrarin kauden päätteeksi jättävä Sebastian Vettel on saanut Bild-lehden mukaan sopimustarjouksen Aston Martinilta. Tallia kutsutaan tällä kaudella vielä Racing Pointiksi, mutta nimi vaihtuu ensi vuodeksi.

Bildin mukaan Lawrence Stroll olisi tarjonnut Vettelille sopimuksen ensi kaudeksi. Tarkoitus olisi luonnollisesti rakentaa vahvin mahdollinen paketti ensi kauden Aston Matrin -vaihtoa silmälläpitäen.

Tallila on kuitenkin jo pitkä sopimus Sergio Perezin kanssa. Meksikolainen oli isossa roolissa Strollin ostaessa tallin vuonna 2018. Kanadalainen on myös hyvissä väleissä Perezin managerin, Julian Jakobin kanssa.

Toisen kuljettajan tulevaisuus on mielenkiintoisempi. Lance Strollin sopimus päättyy tiedetysti tähän kauteen, mutta valttikorttina kanadalaisella on luonnollisesti tallin omistaja. Isän vedellessä naruista on vaikea nähdä Strollin menettävän paikkaansa.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauer kertoi Autosportille viime perjantaina, että tallilla ei välttämättä olisi tilaa Vettelille.

– On erittäin imartelevaa, että kaikki luulevat nelinkertaiselle maailmanmestarin haluavan liittyä meihin, vaikka se saattaa johtua siiä, että automme on nopeampi nyt, Szafnauer virnuili.

– Mutta meillä on kaksi kuljettajaa, joiden sopimukset jatkuvat vielä, joten loogisesti meillä ei ole tilaa hänelle.

Huhujen mukaan Perezin sopimuksessa olisi kuitenkin jonkin sortin ulosostoehto, joka mahdollistaisi kuljettajavaihdon aikaisin.

Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vihjaili, että meksikolaisen sopimuksessa olisi jotain ulosostoon liittyvää.

– Hänellä (Vettelillä) taitaa olla muutama vaihtoehto ensi kaudeksi, Horner kommentoi kieltäessään tallinsa halukkuuden tarjota sopimusta Vettelille. Uskon että Racing Point arvioi tilannetta jatkuvasti.

– En usko, että Lance saa potkut! Talleilla saattaa olla eri ehtoja, mutta en tietysti tiedä niistä. Uskon että heillä on mahdollisuus käyttää joitakin pykäliä muuttaakseen tilannetta, mutta loppujen lopuksi se ei ole minun asiani.

Racing Point on ollut yksi yllättäjistä kauden alussa. Renault protestoi sunnuntaina brittitallin jarrujen jäähdytysputkia väittämällä, että ne ovat kopioitu Mercedekseltä. Racing Point kieltää syytökset.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.