F1-tallipomo tylyttää kilpailijoita – ”Neuvottelut tulisi käydä suljettujen ovien takana”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei ole tyytyväinen siihen, miten McLaren sekä Ferrari ovat kohdelleet Formuloiden kaupallista Concord-sopimusta.

Concord-sopimuksessa päätetään muun muassa se, miten tuotot jaetaan tallien kesken. Sopimus on päättymässä tähän kauteen, joten tallit yrittävät solmia uutta sopimusta. Sen olisi määrä yltää vuoteen 2026 asti.

Ferrarin sekä McLarenin johtohenkilöt ovat jo ilmoittaneet, että he olisivat valmiita allekirjoittamaan sopimuksen.

– Haluaisimme allekirjoittaa sen, jopa todella pian. On tärkeää, että tulevaisuus näyttää kirkkaalta, Ferrarin tallipomo Mattia Binotto kertoo.

Kaikki tallit eivät kuitenkaan ole vielä tyytyväisiä. Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mukaan sopimuksessa on kohtia, joista pitää keskustella ennen kuin kaikki F1-tallit ovat valmiita sen hyväksymään.

Formula ykkösten puheenjohtaja Chase Carey sanoi aiemmin keväällä, että neuvottelut on asetettu taka-alalle koronaviruspandemian takia.

Wolff on kritisoinut sitä, miten osa talleista on kommentoinut mediassa Concord-sopimusta.

– En tiedä, miksi jotkut tallit ovat tehneet naurettavia kommentteja siitä, että he ovat valmiita allekirjoittamaan, kun osa kilpailijoista selvästi ei näyttäisi vielä olevan. He tekevät itsestään naurunalaisia noilla julkisilla puheillaan, Wolff sivalsi ESPN:lle.

– Nämä neuvottelut pitäisi käydä suljettujen ovien takana ilman jatkuvaa kommentointia mediaan. Me keskustelemme näin Libertyn kanssa, sillä haluamme pysyä F1-sarjassa. Sopimuksessa on muutama kohta, mitkä häiritsevät meitä hieman. Mutta loppupeleissä ei mitään niin suurta, etteikö sopimus syntyisi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.