F1-tallipäällikkö positiivisesta koronatestistä – ”Se on karu muistutus”

© Kuva: Getty Images

Myöhään torstai-iltana uutisoitiin, että F1-kuljettaja Sergio Perez on saanut koronavirustartunnan. Meksikolainen ei voi osallistua viikonlopun osakilpailuun. Perezin paikkaajana toimii Nico Hülkenberg.

Tartunta oli ensimmäinen F1-kuljettajalle tällä kaudella, ja vasta kolmas kaiken kaikkiaan F1-henkilöstöstä. Tallit ovat operoineet ensimmäiset kilpailut omissa ”kuplissaan” vähennetyllä henkilöstöllä.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi lehdistötilaisuudessa, että Perezin tapaus on karu muistutus viruksen vaarasta.

– Joskus Formula ykkösissä tuntuu siltä, että elämme karanteenissa omissa kuplissamme joka tapauksessa, Horner kommentoi Autosportin mukaan.

– Mutta silloin kun tämä tapahtuu kuljettajalle kuten Perezille, johon tilanne vaikuttaa suuresti, toimii se karuna muistutuksena miksi kaikki säännöt ovat tällä hetkellä niin tiukat.

– Olemme yhdessä tallina sekä sarjana noudattaneet sääntöjä, jotka estävät turhan kontaktin työntekijöiden välillä. Se on vaikeaa, mutta tarpeellista. Virus ei ole vielä hävinnyt.

– Kilpailemme maissa, jossa tilanne viruksen suhteen on vielä vaiheessa. Näissä tilanteissa meidän pitää yhdessä pitää huolta, että protokollaa noudatetaan. Toistaiseksi FIA ja tallit ovat noudattaneet sääntöjä hyvin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.