Myöhään torstai-iltana uutisoitiin, että F1-kuljettaja Sergio Perez on saanut koronavirustartunnan. Meksikolainen ei voi osallistua viikonlopun osakilpailuun. Perezin paikkaajana toimii Nico Hülkenberg.

Tartunta oli ensimmäinen F1-kuljettajalle tällä kaudella, ja vasta kolmas kaiken kaikkiaan F1-henkilöstöstä. Tallit ovat operoineet ensimmäiset kilpailut omissa ”kuplissaan” vähennetyllä henkilöstöllä.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi lehdistötilaisuudessa, että Perezin tapaus on karu muistutus viruksen vaarasta.

– Joskus Formula ykkösissä tuntuu siltä, että elämme karanteenissa omissa kuplissamme joka tapauksessa, Horner kommentoi Autosportin mukaan.

– Mutta silloin kun tämä tapahtuu kuljettajalle kuten Perezille, johon tilanne vaikuttaa suuresti, toimii se karuna muistutuksena miksi kaikki säännöt ovat tällä hetkellä niin tiukat.

– Olemme yhdessä tallina sekä sarjana noudattaneet sääntöjä, jotka estävät turhan kontaktin työntekijöiden välillä. Se on vaikeaa, mutta tarpeellista. Virus ei ole vielä hävinnyt.

– Kilpailemme maissa, jossa tilanne viruksen suhteen on vielä vaiheessa. Näissä tilanteissa meidän pitää yhdessä pitää huolta, että protokollaa noudatetaan. Toistaiseksi FIA ja tallit ovat noudattaneet sääntöjä hyvin.