Racefans-sivuston mukaan Mercedes ja McLaren saattavat jakaa ensi kaudella keskenään kuljettajiaan, jos jommalla kummalla tallilla on tarvetta varapilotille.

Mercedes aikoo tarjota yhden reservikuskeistaan McLarenin käyttöön tilanteen vaatiessa.

Kyseinen kuljettaja olisi todennäköisimmin entinen McLarenin F1-kuski Stoffel Vandoorne, joka ajaa Mercedeksen reservikuskin pestinsä lisäksi leipätyökseen Formula E -sarjaa saksalaistallin riveissä.

Mercedeksellä on myös toinen reservikuski Esteban Gutierrez, joka kisasi aiemmin kuninkuusluokassa Haasin ja Sauberin ratissa.

Reservikuljettajat saattaisivat saada koronaviruspandemian aikaan jopa varsinaisia kisakomennuksia, jos joku vakituisista kisakuskeista saisi COVID-19-tartunnan.

– Jos kuskilla on tartunta, talleilla on reservikuskeja valmiina, F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey kertoi tiistaina.

Myös Ferrari ja Red Bull ovat tehneet vastaavia sopimuksia. Kimi Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi on yksi Ferrarin varapiloteista. Formula E -kuski Sebastien Buemi toimii tarvittaessa sekä Red Bullin että Alpha Taurin tuuraajana.