Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kehottaa F1-päättäjiä siirtämään kovasti odotettuja kauden 2021 sääntöuudistuksia kahdella vuodella eteenpäin.

Koronaviruskriisi iski varsin hankalaan paikkaan autourheilun kuninkuusluokan tulevaisuuden suunnitelmien kannalta.

F1:n oli määrä uudistaa koko lajin rakenne ja sääntökirja ensi vuodeksi. Sarjaan olivat tulossa täysin uudenlaiset autot ja kaikkia talleja koskettava vuotuinen budjettikatto.

Kun kaikki kevään osakilpailuista jouduttiin peruuttamaan tai siirtämään pandemian vuoksi oli myös sääntömuutoksia puskettava hamaan tulevaisuuteen.

Näillä näkymin uudet regulaatiot astuvat voimaan vuoden suunniteltua myöhemmin. Se ei kuitenkaan ole tarpeeksi, jos Red Bull -pomo Hornerilta kysytään.

– Meidät pakotetaan testaamaan renkaita ja rakentamaan muuliautoja ja tuntuu vain turhalta paineelta järjestelmälle laittaa noita kustannuksia vuodelle 2021. Minä olisin vain puskenut sääntöjä toisenkin vuoden eteenpäin vuoteen 2023 saakka, englantilainen linjasi Sky Sportsille.

– Tietenkin kaikki tallit alempana toteemipaalussa ajattelevat, että aloittaminen puhtaalta pöydältä tulee muuttamaan nokkimisjärjestystä. Todellisuus on se, että se ei tule muuttamaan mitään. Luvassa on ainoastaan kauhea määrä kuluja ensi vuoteen, Horner väitti.