Racing Pointin F1-pilotti Sergio Perez tulistui meksikolaiselle yksityissairaalalle, joka jäi kiinni luvattomien ja epävirallisten koronavirustestien myymisestä.

Rapakon takana tilanne COVID-19-kriisin kanssa on varsin raju. Yhdysvalloissa ja Meksikossa on sairastunut kymmeniä tuhansia ja kuollut tuhansia ihmisiä.

Koronavirustesteille on kova kysyntä kaikialla. Oma ongelmansa on nykyisten testien luotettavuus, joka ei ollut aina aivan vuorenvarmalla tasolla.

Vallitsevan tilanteen varjossa erään meksikolaisklinikan touhuista nousi ymmärrettävän suuri kohu.

Zapopanin alueella toimiva Puerto de Hierron sairaala oli tehnyt koronatestejä luvatta.

Sairaalan puuhailut havaittiin siinä vaiheessa, kun ensin negatiivisen testituloksen saaneita potilaita päätyi uudestaan toiseen sairaalaan, jossa heidät todettiin uusiksi COVID-19-positiivisiksi.

Kuultuaan asiasta meksikolaiskuljettaja Perez tuohtui toden teolla. Mies otti kantaa aiheeseen viikonloppuna Twitterissä.

– Ei voi olla totta! Vähin mitä voisitte tehdä, olisi palauttaa rahat takaisin ihmisille, jotka luottivat teihin. Haluaisin todella nähdä teidän kuitenkin tekevän jotain tärkeää yhteiskunnan hyväksi kompensoidaksenne tätä vakavaa virhettä, F1-kuski ärähti.

– Nyt on aika, jolloin meidän kaikkien pitäisi pysyä yhdessä ja tukea toisiamme, Perez kehotti.