Honda avasi uusia suunnitelmiaan F1-kaudesta – ”Aloimme heti toimeen”

© Kuva: Getty Images

Hondan moottoriurheilujohtajan Toyoharu Tanaben mukaan japanilaisyhtiö alkoi laatia uusia skenaarioita lähitulevaisuuden osalta heti kuultuaan Australian GP:n peruutuksesta.

Kaikkien F1-tallien suunnitelmat ja taktiikat tulevan formulakauden osalta menivät täysin uusiksi koronaviruspandemian pakotettua sarjan perumaan kaikki kevään kisansa.

Kauden alun ajankohta on yhä epävarma. Tallit eivät ole voineet tehdä juuri mitään muuta kuin vetäytyä päämajoihinsa laatimaan uusia strategioita.

Piirustuslaudan ääreen on palattu myös Hondan F1-jaoston konttorilla Japanissa, jossa taistellaan koronavirusta vastaan tiukoin ulkonaliikkumisrajoituksin ja karanteenein.

– Heti kuultuamme Australian kisan tulleen perutuksi aloimme laatia uutta suunnitelmaa insinööriemme kanssa Japanissa. Otimme huomioon useita mahdollisia skenaarioita lähitulevaisuuden suhteen, Tanabe kertoi Racer-lehdelle.

– Logistisen puolen osalta ei ole mahdollista olla proaktiivinen tällaisessa tilanteessa. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä milloin kilvanajo jatkuu. Tiedämme kuitenkin kauden ensimmäisen kahdeksan kisan olevan peruttu tai siirretty, joten voimme suunnitella sen osalta, Honda-jehu kertoi.