Aston Martinin autoyhtiö keskeyttää tehtaidensa tuotannon ja lomauttaa henkilöstöään selvitäkseen koronaviruspandemian aiheuttamasta talouskriisistä.

Koko maailmaa ravistelevan COVID-19-katastrofin vaikutukset alkavat näkyä hiljalleen yhä karummin kansainvälisillä markkinoilla.

Ihmiset välttelevät suuria sijoituksia ja hankintoja kaiken varalta. Samalla myös yritysten myynti on alkanut luonnollisesti kärsiä merkittävästi.

Urheiluautojen valmistajat tiedostavat tilanteen hyvin. Luksukseen laittavat rahaa lähiaikoina vain hyvin harvat.

Aston Martin reagoi koronapandemiaan sulkemalla Gaydonin ja St. Athanin tehtaansa viime viikolla. Osa yhtiön työntekijöistä siirtyi työskentelemään etänä kotoa käsin.

Moni tehdastyöntekijöistä joudutaan kuitenkin lomauttamaan kokonaan pahempien tappioiden välttämiseksi.

[readmore from=”aston martin”]

Brittihallinto teki hiljattain linjauksen, jonka mukaan yritykset voivat saada jopa 80 prosenttia palkkakustannuksistaan 2500 puntaan saakka takaisin, jos he lomauttavat työntekijänsä.

Lomautusten lisäksi Aston Martin kertoi pyrkivänsä kerämään jopa 536 miljoonaa puntaa rahaa osakeannilla.

Vaikeat ajat kansainvälisessä taloudessa sattuivat huonoon aikaan brittikonsernille, joka on tuskaillut myyntinsä kanssa jo toissa vuodesta lähtien.

Yksi suurimmista takaiskuista firmalle on ollut luksusautojen heikko kysyntä etenkin Kiinassa.

Aston Martinin yhtiö myytiin hiljattain miljardööri Lawrence Strollin johtamalle sijoittajaryhmälle.

Kanadalaispohatta omistaa myös Racing Pointin F1-tallin, jonka hän oli aikeissa muuttaa ensi vuonna Aston Martinin tehdastalliksi formuloissa.