Ferrarin F1-tähti vastasi ajotyyliään arvostelleille – ”Minulla on tappajan vaisto”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin monacolaiskuski Charles Leclerc myönsi omaansa aggressiivisen ajotyylin, josta saa ajoittain myös kärsiä.

22-vuotias kuskilupaus herätti viime vuonna ensimmäisenä Ferrari-kautenaan suurta huomiota radalla ärhäköillä otteillaan, jotka kertoivat vimmatusta voitonnälästä.

Nuorukaisen ajotapaan heijastuva raivokas taisteluasenne sai sekä kiitosta että risuja.

Joidenkin mielestä ajotyyli oli selvä syy virheisiin, jotka maksoivat ajoittain Leclercille mahdollisuuksia voittoihin.

Vaikka monacolainen ei pyytelekään anteeksi luonnettaan, myöntää hän opin paikkansa.

– Minulla on tämä tappajan vaisto. Olen aina ollut tällainen. Teen aina parhaani ollessani autossa. En halua olla toinen, kolmas, neljäs tai viides. En välitä, haluan vain voittaa, Leclerc korosti Motorsport-Magazin.com-sivuston haastattelussa.

– Osa tekemistäni virheistä johtuu tästä asenteesta. Annoin kaikkeni joissain tilanteissa, joissa olisin voinut ottaa vain pisteet kotiin. Kaikki eivät pidä minusta siksi, mutta sellainen minä olen. Voin yhä oppia. Tällä asenteella on myös positiivisia puolia, mutta se vois olla haitaksi, Ferrari-pilotti mietiskeli.

– Minun on ymmärrettävä hallita tätä mentaliteettia tietyissä kohdissa. Olen aika varma, että se tulee kokemuksen mukana, Leclerc sanoi.