Ferrari-pomo väläytteli omaperäistä ideaa F1-kauden pelastamisesta

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ehdotti vaihtoehtoa, jossa tyngäksi jäävää formulakautta voitaisiin jatkaa jopa ensi vuoden puolelle.

Uuden F1-kauden piti alkaa jo maaliskuun puolessa välissä Australiassa. Kansainväliseksi kriisiksi yltynyt koronaviruspandemia iski kuitenkin väliin sotkemaan suunnitelmia.

COVID-19-tilanteen heikentyessä entisestään kisoja jouduttiin perumaan lisää yksi toisensa jälkeen. Nyt jopa kahdeksan kauden ensimmäistä kisaviikonloppua on kuopattu tai siirretty myöhemmäksi.

Menetettyjen kisojen pelastamiseksi on esitetty lajiväen keskuudessa viime aikoina mitä luovempia ideoita. Puhetta on ollut muun muassa kesätauon perumisesta ja lyhyemmistä kisaviikoista.

Ferrari-jehu Binottollakin on oma ideansa. Italialaisen mielestä helppo ratkaisu olisi vain venyttää kautta vuosikalenterin toiselle puolelle.

– Tallit ovat antaneet täyden vapauksen FIA:lle ja Liberty Medialle täyttää kalenteri. Tavallisesti tilanne ei ole tämä, mutta olemme ymmärtäneet sen olevan nyt tarpeellista, Binotto taustoitti.

– Se tarkoittaa, että voimme odottaa useita muutoksia. Kisaviikonloput voitaisiin lyhentää vain kahteen päivään, jotta voisimme järjestää useamman kilpailun putkeen. Kausi voisi lisäksi päättyä vasta vuoden 2021 ensimmäisinä kuukausina, tallipamppu ideoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.