Alfa Romeo -pomo osoitti urheiluhenkeä – laukoi suorat sanat avauskisan peruutuksesta valittaneille

© Kuva: Getty Images

Alfa Romeon tallipällikkö Frederic Vasseur oli tyytyväinen päätökseen peruuttaa Australian GP tältä viikonlopulta.

Tallit, F1-johto ja kisajärjestäjät väänsivät aiheesta kättä useamman tunnin viime torstaina. Päätös kisan perumisesta saatiin lopulta pari tuntia ennen ensimmäisiä vapaita harjoituksia.

Muun muassa Red Bull -pomo Christian Horner sanoi asian olleen turhauttava, koska terveysviranomaiset eivät kieltäneet ajamista. McLaren oli jo kuitenkin vetäytynyt kisasta tallissa havaitun tartunnan takia. Vasseurin mukaan ajaminen olisi ollut tästä syystä epäreilua.

– Tällainen ratkaisu on vaikea. Meidän oli kuitenkin ajateltava työntekijöitä, fanien turvallisuutta, lajin imagoa, sponsoreiden imagoa, mutta myös McLarenia. Olisi ollut epäreilua antaa heidän vetäytyä kisasta yksin, Vasseur sanoi Autosportille.

– Minun mielestäni teimme oikean ratkaisun. Se ei ollut helppoa tallille, koska kaikki tekivät hulluna töitä tämän eteen. Päätös tuli ehkä vähän liian myöhään, mutta se (koronavirustilanne) räjähti nopeasti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.