Toyotan riveihin täksi kaudeksi siirtynyt rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on valmis taistelemaan tulevalla kaudella kunniasta tasaväkisesti tallikavereidensa rinnalla. Meriiteistään huolimatta ranskalainen ei hamua itselleen ehdotonta ykköskuljettajan asemaa.

Kahta muuta tehdastallin autoa ajavat kaudella 2020 Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. Evans on ajanut MM-sarjaa M-Sportin riveissä jo useamman vuoden, Rovanperän vasta ottaessa ensiaskeleitaan lajin huipulla.

[readmore from=”wrc”]

Paperilla vaakakuppi on selvästi Ogierin eduksi, mutta ranskalainen ei halua tallin asettavan kuljettajia etukäteen eriarvoiseen asemaan.

– Minun suhtautumiseni kauteen on aina ollut samanlainen. Keskityn vain omaan tekemiseeni ja tulokseni maksimoimiseen. Lopusta en välitä. En ole koskaan pyytänyt talleiltani minkäänlaista erityiskohtelua, vaan haluan meillä kaikilla olevan samanlaiset mahdollisuudet, Ogier toteaa Autosportille.

Ogier myöntää kuitenkin ymmärtävänsä tilanteen elävän kauden myötä. Kun joku kuljettaja nousee selvästi parhaimmaksi soturiksi MM-taistossa, tulee tallin tehdä tarvittavia johtopäätöksiä.

– Niin voi tapahtua kauden jälkipuoliskolla. Avauspuolikas on kuitenkin täysin omistettu meidän tekemisellemme tiimin eduksi.

LUE MYÖS: Näkökulma: Pelastaisiko nostalgia rallin MM-sarjan? Nämä tutut nimet toimisivat varmasti – yksi PR-arvossa lyömätön