”Nostalgia tarkoittaa menneen ikävöintiä, kaihoa ja haikeutta”

Olisiko menneiden aikojen haikailu se kipinä, joka sytyttäisi rallin MM-sarjan mielenkiinnon uuteen loistoon? Näin kysyy SuomiF1-sivuston Juuso Taipale.

Vajaan kuukauden päästä käynnistyvä rallin MM-sarja on ollut tuotteena elinvoimaisempikin. Citroenin yllättävä lopettamispäätös pudotti tehdastallien määrän kolmeen, jos lempeästi ajateltuna Fordeja ajattava M-Sport halutaan sellaiseksi ajatella. Tulevaisuus tarjoaa uhkakuvia, mutta viimeaikaisista uutisista kuljettajarintamalla voidaan pelkoon annostella vastalääkettä.

Unohdetaan automerkit, panostetaan kuljettajiin!

Uutinen kolmannen sukupolven McRaen, Alisterin pojan Maxin ensi vuonna koittavasta rallidebyytistä kiinnosti todella paljon lukijoita sekä Suomessa että maailmalla. Kyseessä on vasta 15-vuotias nuorukainen, joka ottaa ensimäisiä askeleitaan sorateiden sankarina. Mediahuomio ei kuitenkaan jättänyt epäselväksi, kuinka tarkasti hänen kasvuaan tullaan lähivuosina seuraamaan.

Olisiko McRaen tapaus esimerkki siitä, millä lajin huomiota voitaisiin lähivuosina kasvattaa? Tuttujen, legendaaristen nimien paluu osallistujaluetteloon. Unohdetaan automerkit, panostetaan kuljettajiin!

Autoteollisuus muuttuu, ja myös rallin MM-sarja joutuu miettimään tarkasti polkua, mitä pitkin se lähtee tulevaisuudessa talsimaan. Tämänhetkisten tietojen mukaan käyttöön ollaan ottamassa hybriditekniikka, puhtaat sähkömoottorit saavat vielä odottaa.

Päätös on kädenojennus vihreille arvoille, mutta se uhkaa olla kompromissi, joka ei tyydytä ketään. Vanhat rallifanit eivät tunnetusti halua muutoksia tekniikkaan, mutta autoista vähemmän tietäville vihreän arvon kannattajille polttomoottoreilla jatkaminen voi myös herättää närää.

Jätetään tekniset asiat tässä näkökulmassa väliin. Palataan alkuperäiseen aiheeseen, rallin mielenkiinnon nostattamiseen historiasta tuttujen nimien avulla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Colin McRae ja Subaru Impreza, ikoninen näky. Kuva: Getty Images

Kuka ei tunne McRaen nimeä?

Colin McRae oli idoli miljoonille rallifaneille, minkä lisäksi hänen nimeään kantanut videopelisarja toi miehen, samoin kuin koko lajin, kokonaan uudenlaisen sukupolven ja käyttäjäkunnan tietoon. Rallia ajettiin kotisohvalta käsin ja siitä kiinnostuttiin, vaikka pelaaja ei olisi koskaan nähnytkään yhtäkään ralliautoa tosielämässä.

LUE MYÖS: Colin McRaen kuoleman muistokirjoitus – ”Elämäni hirvein herätys”

Mikäli Max McRaesta kuoriutuisi lähivuosina WRC-tason kuljettaja, olisi se rallin MM-sarjalle valtava PR-voitto. Vaikka kyseessä onkin Colinin veljenpoika, ei se estäisi ratsastamista ”sen menestyneemmän veljeksen” maineella.

Nostalgia myy. Kun lapset ja nuoret kasvavat kuluttavaksi ikäpolveksi, haluavat he palata lapsuutensa aikoihin.

Tällä hetkellä rallin MM-sarjan kuumin kuljettajanimi on Kalle Rovanperä. Vaikka vasta 19-vuotias Toyotan uunituore WRC-kuljettaja onkin luonut nousunsa täysin omilla ansioillaan, nousi hän julkisuuteen vuosia sitten nimenomaan Harri Rovanperän lahjakkaana poikana. Olisi naiivia väittää, etteikö Kalle Rovanperän nimeen olisi kiinnitetty neljä-viisi vuotta sitten erityisesti mielenkiintoa juuri tästä syystä.

Nuorisokaartissa tuloaan tekee myös Oliver Solberg, kauden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika. Näemmekö hänet lähivuosina WRC-kuljettajana? Toivottavasti.

Nostalgia myy. Kun lapset ja nuoret kasvavat kuluttavaksi ikäpolveksi, haluavat he palata lapsuutensa aikoihin. Siistä syystä jokainen vuosikymmen on tehnyt jossain vaiheessa paluun parrasvaloihin esimerkiksi musiikkityylin tai muodin osalta.

WRC voisi iskeä tähän nostalgiannälkään kuljettajiensa kautta. Kun voitoista taistelisivat Rovanperä, McRae ja Solberg, voisi moni vuosituhannen vaiheessa rallia seurannut syttyä lajille uudelleen. Siinä sivussa rallikärpänen voisi päästä puremaan seuraavaa sukupolvea, mikä on lajin jatkon kannalta ensiarvoisen tärkeä asia.

LUE MYÖS: TOP10: Kaikkien aikojen rallikuljettajat – suomalaisittain aihetta ylpeyteen, olemme rallikansaa

Kuva: Getty Images