Lewis Hamilton ja Mercedes-pomo istuivat kameroiden eteen ottamaan kantaa koviin F1-huhuihin

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ja Lewis Hamilton kommentoivat huhuja siirroista Ferrarille ja F1-sarjan johtotehtäviin.

Kuninkuusluokan hallitsevaa maailmanmestaria Hamiltonia on viety lehtispekulaatioissa ja sisäpiirihuhuissa vahvasti Ferrarin suuntaan.

Joidenkin väitteiden mukaan englantilaistähti olisi jo ehtinyt neuvottelemaan italialaisten kanssa sopimuksesta.

Myös Wolffin on uumoiltu jättävän Mercedeksen ja siirtyvän jonkinlaiseen johtoasemaan F1-sarjan organisaatiossa.

Saksalaistallin suurnimet ottivat huhumyllyyn kantaa F1:n vuotuisessa palkintogaalassa viikonloppuna. Mercedes-kaksikko keskittyi lähinnä alleviivaamaan liitonsa lujuutta.

– On vienyt aikaa rakentaa tämä, mitä meillä on. Se on vahva voima. Muilla talleilla ei ole toistaiseksi näitä elementtejä, mitä meiltä löytyy. Sellaisen rakentaminen vie aikaa, F1-mestari taustoitti.

– Olisiko se samanlaista ilman Totoa? En usko näin, mutta hänen on tehtävä, mikä on hänelle oikein. Samoin itsekin tiedän, kun teen aikanani tuon päätöksen. Muutos on joskus hyvä asia, Hamilton sanoi.

– Olemme olleet yhdessä jo melkoisen pitkään. Luotamme toisiimme ja olemme menneet yhdessä vaikeidenkin aikojen läpi. Tietenkin puhumme jatkuvasti siitä, mihin näemme tallin menevän. Joskus te (media) tiputtelette meidän käsiimme kranaatteja, jotka saattavat räjähtää käsiimme. Toisaalta on hyvä, että näitä keskusteluja käydään, mutta me puhumme kahdestaan jatkuvasti emmekä ole koskaan yllättyneitä näistä asioista, Wolff vakuutti.