Jari-Matti Latvala vahvisti Helsingin Sanomille ajavansa tulevalla rallikaudella Toyotalla muutaman MM-rallin.

Kolme kautta tallissa viihtynyt Latvala menetti paikkansa japanilaisten pistäessä kuljettajakolmikkonsa kokonaan uusiksi.

LUE MYÖS: Näkökulma: Suomalaisessa ralliperinteessä nähtiin vallanvaihto, joka ei voisi olla symbolisempi – paljastiko Toyota-pomo Latvalan uran suurimman perinnön?

Ilman tehdastallipaikkaa jäänyt Latvala kertoo HS:n haastattelussa hänen sopineen Toyotan rallitallin johtajan Tommi Mäkisen kanssa kaluston ja henkilöstön vuokraamisesta muutamaan sovittuun ralliin.

– En ole lopettamassa uraani. Vuokraan Tommilta auton Ruotsin ja Suomen MM-ralleihin, ja ehkä myös Walesiin. Itse en voi satsata enempää, mutta vain yhden kisan ajamiseen liittyy liian suuri riski ja menestyspaine, Latvala kertoo lehden haastattelussa.

Latvala kiittelee saaneensa Mäkiseltä reilun tarjouksen kaluston vuokraamisesta Tommi Mäkinen Racingiltä. Lehdessä Latvala kertoo koko paketin; auton, henkilöstön ja varaosien, kustantavan kisaa kohti yli 200 000 euroa. Osan tästä Latvala maksaa omasta pussistaan, minkä lisäksi hän etsii myös mahdollisia yhteistyökumppaneita.

Rallitouhujen lisäksi Latvala kertoo haastattelussa toimivansa myös Yaris-auton siviiliversion testi- ja kehityskuljettajana.