Taistelu Ott Tänakin tyhjäksi jättämästä paikasta Toyotan tehdastiimissä on muodostunut viime aikojen kuumimmaksi puheenaiheeksi rallin MM-sarjassa. Jotakuinkin jokaista vapailla markkinoilla olevaa kuljettajaa on tyrkytetty maailmanmestarin tilalle.

Tänakin shokkisiirto Hyundaille varmistui viime viikolla. Se pisti Tommi Mäkisen luotsaaman tallin suunnitelmat uusiksi, virolaisen kun piti olla tallin talismaani vielä vuosien ajan.

Ykköstykin menetys mutkisti kuljettajatilanentta. Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala eivät voi olla edelleenkään varmoja jatkopaikan suhteen, kun Kalle Rovanperän uskotaan olevan Mäkisen seuraava kiinnitys.

Tällä hetkellä kyse onkin siitä, uudistuuko talli peräti kahden kuljettajan voimin. Siitä saatiin viitteitä, kun M-Sportilla tälläkin kaudella väläytelleen Elfyn Evansin nähtiin vierailevan tallin tiloisssa Keski-Suomessa.

Evans voitti Walesin MM-rallin 2017, minkä lisäksi hän on tehnyt tasaisesti hyvää jälkeä Fordillaan jo usean vuoden ajan. Tämän vuoden MM-pisteissä hän on tällä hetkellä viidentenä, vaikka loukkaantumisen vuoksi hän menetti kolme MM-rallia.

Evans on vahvoilla, sillä muista ehdokkaista Thierry Neuvillen Toyota-linkki paljastui sosiaalisen median mokaksi, eikä Sebastien Ogier ole pääsemässä irti Citroens-sopimuksestaan.