Rallin MM-sarjan superjännittävä kuljettajamarkkinatilanne on polkaissut uudelleen käytiin ”silly seasonin”.

Ott Tänakin siirto Hyundaille on julkistusta vaille valmis. SuomiF1-sivusto on saanut monen muun median tapaan varmistuksen sisäpiiristä siirron toteutumisesta.

Maailmanmestarin tallinvaihdos pistää japanilaismerkin kuljettajapaletin uusiksi. Tänakin piti olla Toyotan ykköstykki, mutta nyt Tommi Mäkinen joutuu pähkäilemään koko kuljettajarulettiaan uusiksi.

Kahden muun nykykuskin, Kris Meeken ja Jari-Matti Latvalan, sopimukset ovat auki. Lisäksi tallin odotetaan pestaavan tulevaisuuden superlupauksen Kalle Rovanperän riveihinsä.

Kolmikon ulkopuolelta tarjolla on myös muita mielenkiintoisia nimiä. Vakituisista WRC-kuskeista esimerkiksi Mads Östberg ja Hayden Paddon kärkkyvät tilaisuuttaan, myös Andreas Mikkelsen saattaa tulla tarjolle Tänakin Hyundai-siirron myötä.

Huhuissa herkullisimmaksi vaihtoehdoksi on nostettu kuitenkin Citroenilla viimeiseen kauteensa valmistautuva Sebastien Ogier. Ranskalaismestari palasi ranskalaistalliin vietettyään kaksi edellistä vuotta M-Sportilla. Ennen sitä hän napsi titteleitä Volkswagenilla.

Ogier, jonka uran lopetus on jo pomminvarmaa, saattaa olla kiinnostunut hakemaan huipennuksen uralleen huipputallissa. Toyotan resurssit ja tämänhetkinen auto ovat askeleen Citroenia pidemmällä, mikä voi houkutella miestä liittymään talliin.

Ogier kommentoi omaa tilannettaan belgialaiselle RTBF-kanavalle viikonloppuna Kataloniassa.

– Huhut pitävät median kiireisenä. Minulla ei ole tapana kommentoida huhuja, joten antakaa tämän vain velloa vapaana.