Nico Rosberg antoi oman tuomionsa Ferrari-kuskien kolarista – löysi syntipukin osumaan

© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg on antanut oman tuomionsa Brasilian GP:n tapahtumista.

Kisan kulminaatiopisteeksi muodostui Ferrari-kuskien keskinäinen kolari. Kauden 2016 maailmanmestari Rosberg koki sijoitustaan takaisin hakeneen Sebastian Vettelin olevan enemmän syyllinen kolariin.

Katso video kolarista

– Tällaiset ovat aina pahoja juttuja tiimeille, varsinkin Ferrarin kaltaiselle suurtallille se tuntuu maailman pahimmalta asialta. Samaan aikaan tätä fanit kuitenkin haluavat, se luo tunnetta peliin, Rosberg analysoi videoblogissaan.

– Taisto oli mahtavaa seurattavaa, Charles Leclerc oli liikkeellä tuoreemmilla renkailla, ja hän oli nopeampi. Hän jätti tarpeeksi tilaa Vettelille radan ulkoreunaan, mutta Vettel yritti rinnalla purista tallikaveriaan vasemmalle, koska liikkeeseen pakotettaessa olet dominoiva kuljettaja ja määräät mitä tapahtuu. Olen Leclercin puolella tässä, sillä sisäpuolella kaverille pitää jättää tilaa, mutta ei liikaa. Olen ollut itse vastaavassa tilanteessa. Taaksepäin on todella vaikea nähdä, eikä toisen kuljettajan liikettä voi nähdä. Kun siihen havahtuu, ovat autot yleensä osuneet, Rosberg toteaa.

Rosbergin lisäksi myös Damon Hill näki Vettelin syylliseksi kolariin.

Ferrarilta tuima komennus Maranelloon tunaroinneille tähtikuskeilleen – luvassa toimenpiteitä: ”Olemme pettyneitä”

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita