SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita

© Kuva: Getty Images

Brasilian GP tulee jäämään historiankirjoihin yhtenä eriskummallisimmista ja tapahtumarikkaimmista. Viimeiset kierrokset tarjosivat dramaaa ja tapahtumia enemään kuin tahtoi pystyä sulattamaan.

SuomiF1-sivuston toimitus pisti nippuun kisan roistot ja sankarit. Molempiin kategorioihin oli lukuisia ehdokkaita, mutta pari nousee selvästi esille.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pistetaulukko Brasilian GP:n jälkeen

TOP #1

Juuso Taipale: Carlos Sainz. Pitkään saimme jännittää, rankaiseeko tuomaristo espanjalaista. Onneksi päätös oli lopulta vapauttava. Viimeisestä ruudusta kärkisijoille, hyvänen aika sentään McLarenilla, on kova suoritus! Sainz on yksi kauden kovimmista kuskeista, ja hän ansaitsee kunnian McLarenin viiden vuoden odotuksen päättämisestä.

Juuso Koivumäki: Carlos Sainz. Espanjalaiskuljettaja nousi McLarenilla kilpailun viimeisestä ruudusta kolmanneksi, vaikkakin osittain rangaistusten myötä. Pysähtyi vain kerran, mutta vauhti oli kuluneilla renkailla fantastista. Piti vielä kilpailun lopussa Alfa Romeon Kimi Räikkösen loistavasti takanaan, mikä takasi kolmannen sijan kisan jälkeen.

Tuukka Hyttinen: Max Verstappen. Vaikka takana sekoiltiin ja hölmöiltiin oikein huolella, ajoi hollantilainen todella puhtaan ja vakuuttavan kilpailun alusta loppuun. Verstappenin kyydistä näki jo kisan ensimetreiltä, että nyt kelpaa vain voitto. Upea taistelu Hamiltonia vastaan osoitti sen, että tässä miehessä on todellakin maailmanmestarin ainesta.

Kuva: Getty Images

TOP #2

Juuso Taipale: Max Verstappen. Viikonlopun paras kuljettaja, kruununa häikäisevä ohitus Lewis Hamiltonista. Sarjan tämän hetken nopein ja viihdyttävin kuljettaja.

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Hollantilainen näytti radalla olevansa syystäkin yksi sarjan arvostetuimmista kuljettajista. Ohitti Hamiltonin kisatilanteessa kahdesti eikä jättänyt brittitähdelle sanansijaa kummassakaan tilanteessa.

Tuukka Hyttinen: Pierre Gasly. F1-uran ensimmäinen palkintokorokesija, mikä tuli rohkealla ajosuorituksella keskellä kilpailun loppuhuipennuksen kaaosta. Vaikka nousun paikka toiselle sijalle tupsahtikin syliin aivan yhtäkkiä, ei aiemmin tällä kaudella rankasti Red Bullin ratissa epäonnistunut ranskalainen epäröinyt.

Kuva: Getty Images

TOP #3

Juuso Taipale: Pierre Gasly. Ranskalainen on löytänyt itseluottamuksensa nöyryyttävän Red Bull -kokemuksen jälkeen. Väkevä esitys sekä aika-ajoissa että kilpailussa. Kaiken sen päälleen saamansa kuran jälkeen podiumin tälle miehelle jos kenelle suo!

Juuso Koivumäki: Kimi Räikkönen. Ensimmäinen pistesija kauden toiselle puolikkaalle. Räikkönen piti päänsä kylmänä ja ajoi jopa vain perusvarmalla suoritukselle huippusijoille.

Tuukka Hyttinen: Carlos Sainz. Hurjan kärkitaistelun takana käytiin jälleen omaa kisaa, joka ei saanut ymmärrettävästi läheskään saman verran ruutuaikaa kuin vimmattu voittotaistelu. Kyseisen keskikastin kamppailun ehdottomasti kirkkain onnistuja oli McLarenin espanjalaiskuski Sainz, joka kiipesi letkan perältä aivan kärjen tuntumaan.

FLOP #1

Juuso Taipale: Ferrari-kuskit. Oli vika kolariin sitten kummassa tahansa, ansaitsevat molemmat sanallisen ripityksen toimistaan. Nyt se ruutitynnyri taisi sitten räjähtää. Tästä osumasta voi koitua vielä kauaskantoisia seuraamuksia tallin kuskidynamiikassa.

Tuomaristo kutsui Ferrari-kuskit kuultavaksi – Vettelille suuri helpotus päätöksessä

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Brittikuljettajalta naurettava moka kilpailun lopussa. Hamiltonilla ei ollut mitään syytä hätäillä Albonin ohi, koska olisi päässyt pääsuoralla kuitenkin ohi selvästi hitaammasta Albonista tuoreilla renkailla.

Tuukka Hyttinen: Vettel ja Leclerc. Ferrarin tähtikaksikko intoutui kisan loppupuolella suorastaan hämmentävän typerään keskinäiseen taisteluun, joka johti kummankin kilpurin romuttumiseen. Saksalaisen ja monacolaisen ohitusväännössä ei ollut järjen häivääkään. Maranellon F1-joukoille ei jäänyt lopulta Brasilian reissulta mitään käteen, ja se on täysin Vettelin ja Leclercin syytä.

KATSO VIDEO: Näin Ferrari-kuskit kolaroivat keskenään – kumman vika?

Kuva: Getty Images

FLOP #2

Juuso Taipale: Tuomariston hitaus. Oikeita päätöksiä, mutta onhan suuri farssi, ettei Sainz päässyt juhlimaan uransa toistaiseksi kovinta saavutusta palkintokorokkeelle. Hamiltonin rike oli niin selkeä, että sanktio olisi pitänyt jakaa välittömästi. Sainz ja McLaren ovat valittaneet muutenkin vähäistä ruutuaikaa, tämä alleviivaa sitä.

F1-sarja mokasi – kauden suurimman sensaation järjestäneelle Sainzille järjestettiin oma palkintojuhla

Juuso Koivumäki: Sebastian Vettel. Saksalainen halusi palkintopallille kovasti, mutta tällä kertaa se kostautui. Sympatiat Vettelin puolella, mutta kolari tallikaveri Leclercin kanssa oli täysin saksalaisen vika.

Tuukka Hyttinen: Williams. Häntäpään puurtajan virhe oli pilata kisan voittajan Verstappenin kilpailun. Kubica päästettiin selvästi aivan väärässä paikassa liikkeelle varikolta tukkimaan hollantilaisen tietä. Onneksi tilanteessa ei nähty törmäystä, sillä sen jälkeen Claire Williamsin ja kumppaneiden korvia olisi voinut hieman punoittaa.

Huhhuh! Williamsin F1-talli oli tunaroida Max Verstappenin voittotaiston – Red Bull -tähdeltä saman tien huima vastakuitti!

FLOP #3

Juuso Taipale: Valtteri Bottas. Jo ennen keskeytystäänkin Bottas ajoi masentavaa kilpailua. Puhti oli pois jo aika-ajoissa, eikä kilpailustakaan näyttänyt tulevan mitään. Toivottavasti kausi päättyy Abu Dhabissa positiivisempaan vireeseen.

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Hyviä otteita viime aikoina esittänyt nastolalainen oli Brasiliassa lapanen. Ei saanut aika-ajossa kunnon onnistumista ja kisavauhti oli surkeaa verrattuna tallikaveri Lewis Hamiltoniin.

Tuukka Hyttinen: Mercedeksen tekniikka. Valtteri Bottaksen taistelu pistesaaliista katkesi kesken kaiken moottorivikaan, joita ei odottaisi juurikaan Mercedeksen kaltaiselta huipputallilta näkevän. Vikoja sattuu kaikille, mutta puhtaita papereita saksalaistallille ei tällaisesta voi lähimainkaan antaa.

Kuva: Getty Images


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.