Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto tuohtui Red Bullin väitteistä Ferrarin sääntörikkomuksista niin pahasti, ettei malttanut olla haastamasta Christian Horneria asian tiimoilta kasvotusten Austinin varikolla.

MotorLat.com-sivuston toimittaja Yhacbec López sattui todistamaan varsin mielenkiintoista tilannetta Yhdysvaltain GP:n jälkeen varikkoalueella.

– Kisan jälkeen varikko oli hyvin vilkas. Näimme englantilaisten toimitajien juttelevan Hornerille, mutta jännitys oli käsin kosketeltava. Se oli nähtävissä kaikesta, López taustoitti.

– Olin Red Bullin varikkopilttuussa kun näin Binotton ja Hornerin kävelen ohitseni. Mattia katseli heitä hyvin tarkkaan ja näytti tavallista kiinnostuneemmalta sen suhteen, mitä siellä tapahtui, F1-toimittaja kertoi.

Taustalla oli kohu Ferrarin sääntökikkailusta. Red Bull saattoi paljastaa ovelalla ratkaisuillaan italialaisten kiertäneen sääntöjä autonsa tekniikan kanssa (linkki uutiseen).

– Binotto tarkkaili tilannetta hetken ja palasi omaan varikkopilttuuseensa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Horner oli ulkona journalistien kanssa ja Mattia käveli yhtäkkiä heidän varikkoalueelleen. Hän kävi tapaamassa Horneria, joka seisoi sisäänkäynnin luona. Paikalla käytiin keskustelu, jossa tarpeelliset asiat vaikuttivat tulleen sanotuksi, López raportoi.

– Horner kertoi vain ilmaisseensa mielipiteensä. Binotto ei ollut siitä kovin tyytyväinen ja keskustelu vain kiivastui. Kun jännite oli korkeimmillaan, Binotto lähti rakennuksesta. Hornerin naama oli punainen, Graining.es-sivuston toimittaja Gustavo H. Motta jatkoi.

Lähteet: MotorLat.com, Graining.es