Red Bull pyysi FIA:ta antamaan virallisen ohjeistuksen F1-sääntöjen porsaanreiästä, joka saattoi sallia talleja kiertämään polttoaineen virtauksen rajoja. Kyseisen direktiivin jälkeen moni on laittanut Ferrarin heikentyneet tehot merkille.

Uutisoimme vasta Red Bullin ideasta kehittää tahallaan sääntöjen vastainen polttoaineen virtausta häiritsevä järjestelmä, jonka kieltäessään FIA selventäisi kuninkuusluokan teknisiä määräyksiä.

Temppu toimi täydellisesti – lajiliitto kielsi polttoainekikkailun samoin tein.

Päätöksen jälkeen moni F1-toimija koki havainneensa erään seikan Ferrarin suorituskyvyssä, mikä ei mairitellut vilunkiepäilyissä kärvistellyttä italialaistallia.

Mercedeksen tallipomon Toto Wolffin ja tähtikuskin Lewis Hamiltonin mielestä Ferrari on menettänyt selvästi vauhtia FIA:n uuden linjauksen jälkeen.

[readmore from=”ferrari”]

– On vain fakta, että olemme ottaneet paalupaikan ensi kertaa sitten Hockenheimin, Wolff huomautti Motorsport-Magazin.com-sivuston haastattelussa.

– Tämä viikonloppu on ollut aika mielenkiintoinen. He ovat menettäneet selvästi tehoja, joten saa nähdä miten kisassa käy, Hamilton pohdiskeli.

Red Bull -pomo Helmut Marko oli myös luonnollisesti varsin hyvillään Ferrarin tilanteesta.

– Vauhtieromme Ferrariin huippuvauhdissa ei ole nyt niin paha. Pitkillä suorilla se on nyt kolmesta neljään kymmenykseen, F1-konkari sanoi.

 

Lähde: Motorsport-Magazin.com