Ferrarin heikentynyt suoravauhti USA:n GP:ssä on totuus, vaikka talli asiaa yrittääkin toiseksi puhua.

Ferrari on ollut kauden jälkimmäisellä puoliskolla kovassa vireessä, ja pääkiitos tästä kuuluu tallin suvereeniteettiin huippunopeudessa.

Austinissa nopeusetu oli kuitenkin poissa. Sattumaa tai ei, FIA oli hetkeä aiemmin kieltänyt Red Bullin vihjaisemana sääntöjen porsaanreiän, joka mahdollisti polttoainevirtauksen sääntöjenlaatiman määrän ylittämisen.

F1-varikolla kiellon uskotaan yleisesti osuneen Ferrariin. Tämän johdosta tallia on nälvitty, mutta tiimi ei ole jäänyt tuleen makaamaan.

”Noin käy kun Ferrari lopettaa huijaamisen” – Max Verstappen piikitteli Ferraria, Charles Leclerciltä tyly kommentti kollegastaan

Lähde: Ferrari-pomo tulistui Red Bullin tempusta – ryntäsi ottamaan yhteen F1-tallipomon kanssa Teksasissa

Vaikka Ferrari väittikin, ettei sääntöpykälän uusi tulkinta vaikuta sen toimintaan, heitti Mercedes asiasta toisenlaista dataa. Nyt saman vahvistaa omilla tilastoillaan Red Bullia vauhdittava Honda.

Japanilaismerkin GPS-mittausten mukaan Ferrarin ja Red Bullin ero suorilla oli Austinissa pienempi kuin edellisissä osakilpailuissa.

– Emme tietenkään voi erottaa moottorin ja rungon vaikutusta suoranopeuden suhteen, mutta data kertoo eron välillämme olleen pienempi kuin aiemmissa kilpailuissa. Se tarkoittaa joko heidän kokonaispakettinsa olleen erilainen, vai sitten epäsopiva Austinin radalle, Honda-pomo Toyoharu Tanabe kertoo Autosportille.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi USA:n GP:n topit ja flopit: Onneksi olkoon Lewis Hamilton! Hattu päästä myös Valtteri Bottaksen esitykselle