SuomiF1 arvioi USA:n GP:n topit ja flopit: Onneksi olkoon Lewis Hamilton! Hattu päästä myös Valtteri Bottaksen esitykselle

© Kuva: Getty Images

F1-kauden 2019 maailmanmestaruus ratkesi Lewis Hamiltonin eduksi viime viikonloppuna Austinissa. Brittikuskin juhliessa myös Valtteri Bottas voi olla ylpeä suorituksestaan.

SuomiF1-sivuston toimitus listasi tuttuun tapaan kolme kovaa ja kolme huonoa suoritusta.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pistetaulukko USA:n GP:n jälkeen

TOP #1

Juuso Taipale: Valtteri Bottas. Tässä listauksessa etsitään kisaviikonlopun parasta onnistumista. Bottaksen esityksestä on paha pistää paremmaksi. Paalupaikka muuttui onnistuneesti voitoksi, minkä lisäksi kisavauhti oli vahvaa. Erinomaista!

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Täydellinen viikonloppu nastolalaiselta. Aika-ajossa paalulle tallikaverin ja maailmanmestarin jäädessä viidenneksi. Kilpailussa suorittaminen yhtä suvereenia. Jos Bottas pystyy ottamaan tämän vireen ensi kauteen, saa Hamilton taistella aivan tosissaan maailmanmestaruuden eteen.

Tuukka Hyttinen: Valtteri Bottas. Kovimpia kehuja ei voi antaa tällä kertaa kenellekään muulle kuin Bottakselle. Loistava suoritus, josta ei löydy käytännössä mitään moitittavaa. Paalulta voittoon – wunderbar, totesi varmastikin Toto Wolff.

Kuva: Getty Images

TOP #2

Juuso Taipale: Lewis Hamilton. Sunnuntain juhlituin sankari. Pulinat pois, Hamilton on tämän kauden paras kuljettaja. Austinissa jälleen vahva kisa, mutta pieni miinus aika-ajosuorituksesta. Kilpailussa jälleen mukana voittotaistelussa.

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Harva kuljettaja saa nostettua itseään voittotaisteluun viidennestä ruudusta. Osa kiitoksesta kuuluu hyvälle strategialle, mutta Hamilton pystyi pitämään radalla kovaa vauhtia samalla säästäen renkaita. Täydellinen suoritus.

Tuukka Hyttinen: Lewis Hamilton. Nousu viidennestä ruudusta taistoon voitosta kertoo siitä, miksi brittitähti varmisti saman kisan päätteeksi jo kuudennen maailmanmestaruutensa. Vaikka kalusto olisikin kuinka hyvää Mercedeksellä, ei kuka tahansa kykene iskemään ”Hammer-timea” päälle tarpeen vaatiessa.

Kuva: Getty Images

TOP #3

Juuso Taipale: Daniel Ricciardo. Renaultille USA tuotti mukavat kymmenen pistettä, joista Ricciardo toi kahdeksan. Väkevä esitys ja keskikastin voitto.

Juuso Koivumäki: Alex Albon. Putosi alussa viimeiseksi rikottuaan autoaan, minkä jälkeen upea nousu viidenneksi. Thaimaalainen on selvästi Pierre Gaslyn edellä nokkimisjärjestyksessä Red Bullin ensi kauden toiseksi kuljettajaksi.

Tuukka Hyttinen: Daniel Ricciardo. Mainio veto ”mesimäyrältä”. Ricciardo ei antanut Renault’n viime aikojen kohujen ja pistemenetysten häiritä, vaan paineli komeasti keskikastin kärjessä maaliin.

FLOP #1

Juuso Taipale: Daniil Kvjat. ”Torpedo” onnistui sitten pudottamaan itsensä toisen kerran peräkkäin pois pisteiltä ruutulipun heilahduksen jälkeen. Kun tätä perustelua lukee, on rangaitus täysin ansaittu. Silti mies tuntee kokeneensa vääryyttä.

Juuso Koivumäki: Alfa Romeo. Surkea viikonloppu jälleen kerran Alfalta. Molemmat kuljettajat jäivät ensimmäiseen aika-ajoon. Tällä hetkellä Haasin kanssa selväsit muuta keskikastia huonompia. Kimi Räikkösen hyvä lähtö pehmitti kisatulosta.

Tuukka Hyttinen: Alfa Romeo. Sveitsiläistallin onneton kausi sai jatkoa Teksasissa, missä mikään ei ottanut taaskaan onnistuakseen. Tulosten puute tuntuu olevan kiinni sekä autosta että kuskeista. Tätä kautta Kimi Räikkönen ja kumppanit tuskin muistelevat aikanaan lämmöllä.

Kuva: Getty Images

FLOP #2

Juuso Taipale: Mitä tapahtui Ferrarille? Seitsemän kilpailun paaluputki katkesi, tosin niukasti. Kilpailussa maranellolaisjoukot olivat kuitenkin vauhdillisesti täysiä vastaantulijoita kärkitaistossa. Mitä tapahtui? Vaikka talli muuta väittääkin, näyttäisi Red Bull käräyttäneen italialaisleirin pienestä vilpistä.

Juuso Koivumäki: Daniil Kvjat. Venäläiskuljettaja putosi jälleen kisan jälkeen pisteiltä törttöiltyään rangaistuksen. Kaiken lisäksi ei tunnu millään hyväksyvän omia virheitään. Kvjatin on oltava tarkkana uuden mahdollisuutensa kanssa. Jos Red Bull päättää hommata Nico Hülkenbergin Max Verstappenin tallikaveriksi, Kvjat on se, joka Toro Rossolta saa lähteä Albonin ja Gaslyn jäädessä talliin.

Tuukka Hyttinen: Ferrari. Katsellessa italialaistallin kyytiä Teksasissa saivat Red Bullin väitteet Ferrarin sääntöhuijauksesta jonkin asteista näyttöä. Maranellolaisten vauhti on jäänyt selvästi taas jälkeen Mercedeksestä, eikä se tuskin ole sattumaa. Suorituskykyä ei voi Ferrarin vastaväitteistä huolimatta teeskennellä. Tilanne on F1-sarjan kuuluisimmalle tallille äärimmäisen kiusallinen, eikä siitä pääse mihinkään.

FLOP #3

Juuso Taipale: Lance Stroll. Tallikaveri lähtee matkaan varikolta ja ajaa pisteille. Ei järisyttävän heikko suoritus, mutta ei missään nimessä kovin kaksinenkaan näyttö miehen taidoista.

Juuso Koivumäki: Ferrarin kikkailu. Tallipäällikkö Mattia Binotto väitti vakaasti, ettei FIA:n tukkima porsaanreikä vaikuttanut tallin suorituskykyyn Yhdysvalloissa. Väitettä on vaikea uskoa todeksi, sillä kakkossektorin pitkä suora ei näyttänyt tuovan aiempien kilpailujen kaltaista etua tallille. Todellisuudessa Ferrari taisi kiertää sääntöjä ja jäi siitä kiinni housut kintuissa.

Tuukka Hyttinen: Daniil Kvjat. Venäläispilotti osoitti hölmöilyllään, miksei saanut ylennystä Red Bullille Alex Albonin sijaan. Kvjat on yhä usein aivan liian virhealtis ja sortuvainen huonoihin ratkaisuihin. Rangaistus oli täysin oikein, vaikka mies kuinka muuta väittäisi.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.