Ott Tänak ajoi voittoon Walesin MM-rallissa. Samalla Toyotan virolaiskuljettaja tarttui jo vankasti kiinni tämän kauden maailmanmestaruuteen.

Tänak hallitsi Walesin mutaisia ja märkiä pikataipaleita ottaen kauden kuudennen voittonsa. Seuraaville sijoille ajoivat MM-taistelussa mukana olevat Thierry Neuville ja Sebastien Ogier, mutta Tänakin napatessa vielä viisi lisäpistettä rallin päättäneeltä Power Stagelta kasvoi etumatka ennen kahta jäljellä olevaa kilpailua ja massiiviseksi.

Tänakin kaula Ogieriin on 28 ja Neuvilleen 41 MM-pistettä, joten mestaruus voi ratketa jo seuraavaksi vuorossa olevassa Katalonian MM-rallissa.

Suomalaisista aihetta iloon tuotti Kalle Rovanperä, joka varmisti WRC2 Pro -luokan maailmanmestaruuden. Suomalaisesta huippulahjakkuudesta tuli samalla historian nuorin rallin maailmanmestari, joskaan titteli ei luonnollisesti olekaan pääluokasta.

Muuten ralli oli vaisu. Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen joutuivat kukin jättämään rallin vuorollaan kesken.

Walesin MM-rallin lopputulokset:

  1. Ott Tänak, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai
  3. Sebastien Ogier, Citroen
  4. Kris Meeke, Toyota
  5. Elfyn Evans, M-Sport
  6. Andreas Mikkelsen, Hyundai
  7. Pontus Tidemand, M-Sport
  8. Craig Breen, Hyundai
  9. Kalle Rovanperä, Skoda
  10. Petter Solberg, Volkswagen