Hollantilainen kilpa-autoilun veteraani Tom Coronel kehottaa Max Verstappenia siirtymään Ferrarille ensitilassa.

Vuosikausia Verstappenin uraa seuranneen GT- ja Le Mans -konkarin mielestä Red Bull ei kykene tarjoamaan tähtipilotille tarpeeksi vahvaa kalustoa Mercedeksen haastamiseen maailmanmestaruudesta.

Coronelin mukaan maanmiehensä ei kannattaisi tuhlata enää yhtään enempää aikaa autossa, jonka suorituskyky ei riitä kärkitallin päihittämiseen.

– Max ei vain kykene pysymään heidän (Mercedeksen) vauhdissa mukana ja se johtuu sitä, että Mercedes ja Ferrari ovat vain niin paljon nopeampia, Coronel sanoi De Telegraaf -lehdelle.

 

– Verstappen ajaa tällä hetkellä ei-kenenkään-maassa, eikä se ole hyväksi. Max haluaa vain yhtä asiaa ja se on maailmanmestariksi tuleminen, hollantilainen linjasi.

Verstappenille kaivataan hollantilaisen kilpa-autoiluyhteisön suunnalla maiseman vaihtoa Maranellon suuntaan. Nuorukaisen tilanteeseen suhtaudutaan kuitenkin realismilla.

– Kun tuon valinnan tekee, siinä on pysyttävä. Tietenkin on aina teitä ulos, mutta hänen tallinsakaan ei halua menettää häntä.

– Jos kuski haluaa lähteä, ei tietenkään ole paljoa tehtävissä. Nyt Verstappenin täytyy odottaa. Kuskina tekisin itse kuitenkin kaikkeni päästäkseni menemään Ferrarille, Coronel vakuutti.