F1-pomo: Meksikon GP osoitti kiistellyn sääntöuudistuksen tarpeen – ”Kuinka monia tiukkoja taisteluita olemmekaan menettäneet”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin mielestä Meksikon osakilpailu vahvisti, ettei uusien aerodynamiikkasääntöjen käyttöönottoa tulisi hidastella yhtään.

Vuodeksi 2021 kaavailtujen suurien sääntöuudistusten yhteydessä on ollut määrä muuttaa rajusti formula-autojen aerodynamiikkaa.

Uuden aeromuotoilun on tarkoitus helpottaa vastustajan seuraamista ja ohittamista.

F1-tallit eivät ole kuitenkaan yhtä mieltä säännnöistä. Muun muassa Red Bull on toivonut sääntöpaketin lykkäystä jopa vuoteen 2022 saakka.

Lajipomo Brawnia uudistusten viivyttely kismittää. Turhautunut formulakonkari perusteli aeroremontin tarvetta Meksikon kisan tapahtumaköyhyydellä.

– Uusi aerokonfiguraatio on kehitetty vähentämään toisen auton seuraamisen vaikutusta. Jos ero on pienempi, ohituksiin ja taisteluihin ei ole mitään mahdollisuutta, englantilainen vakuutti Autosportin haastattelussa.

– Ehdotukset, joiden mukaan meidän pitäisi myöhäistää sääntöjen käyttöönottoa ovat turhauttavia. Tilanne muuttuu yhä huonommaksi vuosi vuodelta näillä autoilla, jotka meillä nyt ovat, Brawn tuskaili.

– Kuinka monta tilaisuutta nähdä tiukkoja taisteluita olemmekaan menettäneet. Sunnuntaina niitä ei ollut montaa huolimatta radan ominaisuuksista ja ylimääräisestä kolmannesta DRS-alueesta.

– Kyse ei ole muutoksesta vaihtelun vuoksi. Käytimme massiivisen määrän panosta näiden uusien sääntöjen kehittämiseen lajin edun nimissä, Brawn vaahtosi.

 

Lähde: Autosport