F1-moottorivalmistaja iloitsee asiakastallien kaikkoamisesta: ”Voimme keskittyä itseemme”

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -talli Renault on kaudesta 2021 eteenpäin ainoa moottorivalmistaja, jolla ei ole asiakastalleja. Viimeinen Renaultin moottoreilla ajava talli on McLaren, mutta sekin vaihtaa Mercedeksen voimanlähteeseen ensi kauden jälkeen.

Yleisesti moottorivalmistajat haluavat asiakastalleja. Useammalla moottorilla voidaan kerätä enemmän tietoa moottorikehitystä varten. Renaultin Formula 1 -pomo Cyril Abiteboul näkee asian kuitenkin positiivisena.

– Renaultilla me yritämme aina tyydyttää kaikkia. Otamme huomioon kaikki mielipiteet moottorin rakentamisen kanssa ja niin edelleen. Nyt meillä on siis yksi häiriötekijä vähemmän, Abiteboul sanoo F1:n verkkosivuilla.

– Voimme keskittyä vain ja ainoastaan itsemme. Taloudellisesti sillä ei ole vaikutusta, koska olemme myyneet moottoreita nollatuotolla hintakattorajoituksen takia. On miellyttävää nähdä useita talleja käyttämässä meidän tuotettamme, mutta ei sillä ole meille yhtään mitään muuta vaikutusta.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!