F1-veteraani Martin Brundle katsoi sekä Charles Leclercin että Alexander Albonin ansainneen rangaistukset kilpailijoidensa autojen vahingoittamisesta Japanin GP:ssä.

Ferrarin 21-vuotias kuskilupaus erehtyi intoilemaan liikaa Suzukan osakilpailun lähdössä.

Nuorukainen täräytti autonsa avausmutkien paikkeilla suoraan Red Bullin hollantilaiskuskin Max Verstappenin kylkeen.

Kisan tuomaristo rankaisi Leclerciä vasta tunteja kilpailun jälkeen tilanteesta. Tuomiot tulivat kolarin aiheuttamisesta sekä radalla jatkamisesta vaarallisesti vaurioituneella autolla.

[readmore from=”japanin gp”]

Tähtikuskien tällin varjoon jäi toinenkin lähtörytinässä sattunut yhteenotto, jossa Red Bullin brittiläis-thaimaalainen tulokaskuski Albon täräytti päin McLarenin Lando Norrista.

Sky Sportsin F1-asiantuntijana toimivan Brundlen mukaan Albon syyllistyi Leclercin tavoin kilpakumppaniensa vaarantamiseen.

– Tuntuu, että sekä Leclerc että Albon ansaitsivat rangaistuksen. Kumpikaan ei hallinnut täysin autoaan ja aiheuttivat kisan päättäneen/muuttanutta vahinkoa toiselle kilpailijalle, Brundle kirjoitti Twitterissä.

Vettelin (Sebastian) varaslähtö oli taas tekninen päätös. Jos hän oli lähtöruudussaan ilman verrainnollista liikettä valojen sammuessa, oli se laillinen (lähtö), brittikonkari arvioi.