Katso F1-sarjan pistetilanteet: Tulevaisuuden supertähdet virittelevät loppukauden jännitysnäytelmää, Valtteri Bottaksen syytä olla hereillä

© Kuva: Getty Images

Italian GP:n tulosluettelo tiivisti taistelua formula ykkösten MM-pisteiden kärkipäässä. Nuoret tulevaisuuden supertähdet ovat pistämässä pystyyn jännitysnäytelmän.

Monzassa toiseksi ajanut Mercedeksen Valtteri Bottas kavensi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin piste-etumatkaa 63:een pisteeseen. Brittikuskin pysäyttämiseksi kenelläkään ei näyttäisi olevan kuitenkaan tänäkään vuonna vastaansanottavaa. Hamilton johtaa MM-sarjaa 284 pisteellä, Bottaksella pisteitä on kasassa 221 kappaletta.

Viime kisojen vahvat otteet ovat helpottaneet Bottaksen urakkaa sarjan kakkospaikalla, mutta varaa hengähtää suomalaisella ei ole. Ketsuppipulloefektin voittojen suhteen kokenut Charles Leclerc käytti Ferrarin näytönpaikat erinomaisesti hyväkseen. Belgian ja Italian osakilpailuiden voitot ovat nostaneet nuoren monacolaisen osakkeita pistetaulukossa kohisen.

50 pistettä kahdesta edelliskilpailusta tarkoittavat sitä, että monacolainen on MM-sarjassa neljäntenä 182 pisteellä. Vielä ennen kesätaukoa ilahduttanut Max Verstappen on tullut perä edellä vastaan. Tulevaisuuden MM-taisteluparin ero on vain kolme pistettä.

Verstappenin kauden aallonpohja ajoittui samaan aikaan Leclercin huippuhetkien kanssa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten kaksikon voimasuhteet vaihtelevat loppukauden kilpailuissa.

Keskikastissa Renaultin 22 pisteen Monzan reissu kohensi tallin osakkeita keskikastissa. Antonio Giovinazzin Alfa Romeolle tuomat kaksi MM-pistettä eivät nostaneet tallin sijoitusta kahdeksannelta sijalta, mutta ainakin ero Racing Pointiin säilyy kohtuullisena. Sergio Perezin kuuden pisteen ansiosta ero venähti nyt 12 pisteeseen.

Tutustu MM-pistetilanteisiin kokonaisuudessaan tilastosivuillamme!