Ferrarin kohuveto Singaporen F1-kisassa puhutti – Charles Leclerc nieli pettymyksensä

© Kuva: Getty Images

Charles Leclerc myönsi kokeneensa, että hänen voittonsa ryöstettiin hänen käsistään Singaporen F1-kisassa. Monacolaiskuski vältteli kuitenkin Ferrarin varikkoratkaisun kommentointia.

Singaporen osakilpailussa nähtiin erikoinen tilanne 21. kierroksen kohdilla Ferrarin kuskikaksikon Leclercin ja Sebastian Vettelin välillä.

Vaikka paalupaikalta startannut Leclerc oli ollut tukevassa johdossa kilpailun lähdöstä alkaen, menetti 21-vuotias yhtäkkiä johtonsa Vettelille varikkopysähdyksen jälkeen.

Ferrari ajoitti syystä tai toisesta Vettelin ja Leclercin varikkostopit niin erikoisiin väleihin, että saksalaiskonkari pääsi livahtamaan talliparinsa ohi Leclercin palatessa radalle varikkosuoralta.

Vettel myönsi kisan jälkeen tallinsa ratkaisun olleen kummallinen. Leclerc vältteli tyylikkäästi kohutilanteen ruotimista palkintojenjaossa, vaikka antoikin aiemmin tuohtumuksensa kuulua voimasanojen saattamana tiimiradiossa.

– On aina vaikea hävitä voitto tuollaisella tavalla. Loppupeleissä tämä oli kuitenkin tuplavoitto tallille, monacolainen sanoi.

– Olen pettynyt omalta osaltani, kuten kuka tahansa olisi. Joskus se vain kuitenkin menee näin, Leclerc huokaisi.

Singaporen F1-kisan voittaja Sebastian Vettel kommentoi Ferrarin kohuratkaisua kesken kisan