F1-mestari ”jinxasi” Charles Leclercin – Mika Häkkinen ja Damon Hill edelleen yhden voittotilaston ainoat jäsenet

© Kuva: Getty Images

Jos Charles Leclerc kaipaa humoristisesti ”syyllistä” Singaporen GP:n voiton menettämiselleen, voi hän kääntyä Damon Hillin puoleen.

Ferrarin monacolaiskuskin kahden kilpailun voittoputki katkesi, kun tallikaveri Sebastian Vettel pyyhälsi miehen edelle varikkokäyntien yhteydessä. Vettelin ajaessa ruutulipulle ykkösenä ei Leclerc pystynyt jatkamaan voittoputkeaan.

SuomiF1 arvioi Singaporen GP:n topit ja flopit: Forza Ferrari – Maranelloon suuri ruusupaketti, Kimi Räikköselle ei olla myötämielisiä

Belgian ja Italian osakilpailuiden ykkössijat olivat Leclercille uran ensimmäiset. F1-historiassa kolmen voiton putket ketsuppipullon auetessa ovat olleet harvinaista herkkua, kuten kauden 1996 maailmanmestari Hill Twitterissä muistutti ennen Singaporen kisaa.

– Jos Leclerc voittaa, nousee hän vain minun ja Mika Häkkisen kanssa samaan kastiin nappaamalla uransa kolme ensimmäistä osakilpailuvoittoa peräkkäisissä kilpailuissa.

Hill voitti 1993 peräkkäin ajetut Unkarin, Belgian ja Italian osakilpailut. Häkkisen ensimmäinen voitto tuli puolestaan kauden 1997 päätösosakilpailussa Euroopan GP:ssä Jerezissä. Maailmanmestaruuskautensa 1998 suomalainen avasi ykkössijoilla Australiassa ja Brasiliassa.

LUE MYÖS: Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen tarjonneet suomalaisriemua Australiassa – yritettiinkö Häkkistä sabotoida?

LUE MYÖS: Tänään on Mika Häkkisen ”ensimmäisen oikean” voiton vuosipäivä – ja millä tyylillä!

Hilliä varoitettiin twiittinsä jälkeen ”jinxaamasta”, eli etukäteen manaamisesta, ja niinhän siinä sitten kävi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.