Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen tarjonneet suomalaisriemua Australiassa – yritettiinkö Häkkistä sabotoida?

© Kuva: Getty Images

F1-kauden 2019 on jo oven takana. Australian GP ajetaan tulevana viikonloppuna, 17. maaliskuuta. Avauskilpailu on tarjonnut vuosien saatossa ilonaiheita suomalaisille.

Melbourne on avannut vuodesta 1996 lähtien F1-kauden kahta poikkeusta lukuun ottamatta joka kausi. Kolmella kerralla näistä F1-karavaani on poistunut Australiasta suomalaiskuljettajan johtaessa MM-sarjaa.

Tutustu kattavaan Australian GP -erikoissivuumme!

Kauden 1998 Australian GP:ssä voittoon ajoi McLarenin Mika Häkkinen. Brittitallin autot olivat ylivoimaisia, sillä Häkkinen ja David Coulthard nappasivat kisasta kaksoisvoiton kierroksen erolla kolmanneksi ajaneeseen Williamsin Heinz-Harald Frentzeniin nähden.

Vailla draamaa McLaren ei silti kilpailua läpi vienyt. Koko F1-maailma, McLarenin varikkohenkilökunta mukaan lukien, hämmentyi suuresti kisaa johtaneen Häkkisen kurvatessa varikolle reilut parikymmentä kierrosta ennen maalia. Mitä suomalainen varikkosuoralla teki?

Oliko kyseessä väärinkäsitys? Vai sabotoitiinko tallin radioliikennettä?

Häkkinen kertoi myöhemmin saaneensa tiimiradiossa käskyn tulla varikolle. Talli ei kuitenkaan ollut viestinyt mitään tällaista suomalaiselle. Oliko kyseessä väärinkäsitys? Vai sabotoitiinko tallin radioliikennettä?

Häkkisen johtoasema vaihtui kakkossijaan, mutta raivoisan takaa-ajon aloittanut suomalainen sai lopulta ansaitsemansa palkinnon tallikaveri-Coulthardin päästäessä hänet ohitseen muutama kierros ennen maalia.

Kuskikaksikko oli sopinut jo ennen starttia, että avausmutkan ensimmäisenä läpi selvittänyt saisi voittaa kilpailun. Coulthard oli sanojensa mittainen mies, hölläten vauhtiaan ja avittaen Häkkisen voittoon.

Suomalainen F1-fani: Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Mika Häkkinen epäonnisella varikkoseikkailullaan. Kuva Getty Images

Seuraavan kerran suomalaisvoittoa juhlittiin kaudella 2007, kun Kimi Räikkönen nappasi voiton uransa ensimmäisessä Ferrari-kilpailussaan. Paalulta matkaan lähtenyt tuleva maailmanmestari nappasi myös kisan nopeimman kierroksen.

Lue kausiennakkomme Alfa Romeosta ja Räikkösestä

Tuskin Räikkönen ja Ferrari osasivat vielä tässä vaiheessa aavistaa, millaisen työn ja tuskan takana maailmanmestaruus lopulta olikaan.

Räikkönen oli ykkönen myös kauden 2013 Australian GP:ssä. Lotus-kuski nousi voittoon hieman yllättäen, mutta joka tapauksessa loistavan ajoesityksen jälkeen.

Voitto oli myös suomalaiskuskin viimeisin GP-voitto vuosia, kunnes pitkä kuiva kausi katkesi vihdoin viime kaudella USA:ssa.

Liittyykö Valtteri Bottas tämän listan jatkoksi? Vai järjestääkö Räikkönen Alfa Romeollaan jättiyllätyksen. Se selviää tulevana sunnuntaina!

Kimi Räikkönen tuuletti kauden 2013 Australian GP:n jälkeen. Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.