F1-kuskit kohupuheillaan suututtanut Nico Rosberg lupasi hillitä itsensä – sivalsi silti David Coulthardia

© Kuva: Getty Images

F1-kuskien arvostelullaan formulapiirejä ärsyttänyt entinen maailmanmestari Nico Rosberg vakuutti rauhoittuvansa jatkossa.

Vuoden 2016 mestari suututti vasta Red Bullin tähtipilotin Max Verstappenin arvostelemalla häntä Belgian GP:n ajovirheistään.

Sitä aiemmin saksalainen ajautui sanasotaan entisen tallitoverinsa Lewis Hamiltonin kanssa vastaavista syistä.

F1-tähdet painoivat tiukkoja iskuja vastapalloon. Verstappen sivalsi Rosbergia muun muassa ”uudeksi Jacques Villeneuveksi” viitaten takavuosien maailmanmestarin julkisuushakuisiin ja varsin värikkäisiin lausuntoihin.

Nyt Rosberg lupasi jättää kuskien arvostelun hieman vähemmälle suositulla Youtube-kanavallaan.

– Rakastan tehdä analyysejä, mutta minulla on myös suurta kunnioitusta näitä kuskeja kohtaan. Minun on muutettava tätä, sillä en halua entisten kollegoideni, joita kunnioitan paljon tuntevan näin. Yritän muuttaa äänensävyäni, formulakonkari pahoitteli Marca-lehdelle.

Anteeksipyynnöstään huolimatta Rosberg ei malttanut olla piikittelemättä entistä F1-kuskia David Coulthardia TV-asiantuntijana laukomistaan kommenteista.

– Yksi asioista, jota vihasin eniten ajaessani vielä itse oli kriittisten kommenttien kuuleminen journalisteilta tai entisiltä kuskeilta. Minun tapauksessani se oli yleensä David Coulthard ja se ajoi minut hulluksi. Se oli kamalaa, saksalainen väitti.