F1-kuski paljasti, miksi halusi keskeyttää Belgian GP:ssä – ”Se oli vaikea tunne”

© Kuva: Getty Images

Haasin ranskalaispilotin Romain Grosjean mukaan kilvanajo Belgian GP:ssä tuntui moottorihuolien vuoksi niin tervanjuonnilta, että hän halusi pyytää talliltaan tiimiradiossa lupaa keskeyttää.

Amerikkalaistallin suorituskyky oli Belgiassa täysin kadoksissa. Mustakultaiset kilpurit olivat radalla niin vaarattomia, että jopa Williamsit näyttivät nopeammilta.

Vaikka erikoista vauhdin puutetta ei avattukaan sen tarkemmin Haasin leiristä, vihjasi Grosjean vaikeuksien johtuneen tavalla tai toisella tallin voimayksiköstä.

Ongelmat olivat kisamitalla niin tuskallisia, ettei ranskalainen nähnyt edes syytä ajaa ruutulipulle saakka tiputtuaan ulos pistesijoilta.

Grosjean pyysi talliltaan kisan keskeytystä, mutta lupaa siihen ei herunut. Kilpailun jälkeen mies koki ratkaisun viime kädessä oikeaksi.

– Se oli vain vaikea tunne. Tietenkin näillä moottoreilla on paljon tehtävää monissa kisoissa, joten kysyin vain, että haluammeko säästää konetta hieman tulevia kisoja varten, formulakuljettaja selitti Racefansille.

– Meillä on aina rajoituksemme kilometrimäärissä vapaissa harjoituksissa, joten on hienoa jos voimme säästää (moottoria) hieman. Kai se oli kuitenkin oikea päätös ajaa kisa loppuun, Grosjean mietti.

Lähde: Racefans