Williamsin talli yrittää pähkäillä kuumeisesti, miksi Robert Kubican suoritukset olivat kauden avauspuolikkaalla niin paljon tallitoveriaan George Russellia heikompia.

Vaikka moni ei odottanutkaan paljoa vuosikausien F1-tauolta palanneelta Kubicalta paluukautenaan umpisurkean Williamsin ratissa, ovat puolalaisen vaikeudet radalla olleet jopa yllättävänkin suuria.

Kubicalla on ollut toistuvasti vaikeuksia yltää 19-vuotiaan tulokaskuskin Russellin vauhtiin formulavuoden ensimmäisellä puolikkaalla.

Williams ei ole varma, mistä ero kuljettajiensa välillä johtuu. Kisainsinööri epäilee tilanteen johtuvan Pirellin renkaista.

– Luulen siinä olevan kyse renkaista. Kun erot ovat näin isot ja autot ovat identtiset, epäilen sen olevan siitä kiinni. Ehkä Robertilla on hieman enemmän ymmärrettävää siitä, miten renkaista saa eniten irti, F1-insinööri Dave Robson arvioi Racefans-julkaisulle.

– Nämä renkaat ovat epäilemättä hyvin erilaiset verrattuna Bridgestonen ja Michelinin aiempiin. Ne eivät ole huonommat, vain erilaiset. Niitä on kohdeltava eri tavalla, eikä niiden ymmärtäminen ole helppoa, tekniikkakonkari perusteli.

Lähde: Racefans

Williamsin F1-kuski lähtökuopissa? Tallipomo valotti tilanteen laitaa