Renaultin Ocon-kiinnostukselle kolme pääsyytä

© Kuva: Getty Images

Ranskalaisjulkaisu RMC Sport kertoo syistä, joiden takia Renault on kiinnostunut korvaamaan Nico Hülkenbergin Mercedeksen juniorikuskilla Esteban Oconilla.

Sen lisäksi, että Ocon on ranskalainen, hän on Renaultille halpa kuljettaja. Ranskalaistalli maksaa jo ennestään jättipalkkaa kahden vuoden sopimuksella aussitähti Daniel Ricciardolle. Oconin palkkaaminen Hülkenbergin tilalle alentaisi kuluja merkittävästi.

Lehden mukaan Renault katsoi Hülkenbergin olevan pari vuotta sitten tallin ykköstähti maksaen kokeneelle saksalaiselle ylipalkkaa.

Kahdeksi muuksi syyksi RMC Sport listaa Oconin nopeuden radalla sekä luotettavuuden. Ensimmäisellä täydellä kaudellaan F1-sarjassa vuonna 2017 Ocon keskeytti vain yhden kilpailun. Tuon kisan lisäksi hän jäi Force Indialla vain kerran pistesijojen ulkopuolelle.