Red Bullilta häädetty F1-kuski myönsi virheensä – ”On asioita, jotka olisin voinut tehdä paremmin”

© Kuva: Getty Images

Pierre Gasly myöntää olevan ”osittain vastuussa” potkuistaan Red Bullin F1-tallista.

Vaikka potku-uhkan synkät pilvet olivatkin leijailleet ranskalaisen päällä jo pitkään, oli Gasly uskonut saavansa ajaa kauden loppuun energiajuomayhtiön ykköstallissa.

Kun Red Bull ilmoittikin yhtäkkiä kesken F1:n kesätauon alentavansa hänet takaisin Toro Rossolle, oli nuorukainen pois tolaltaan.

Järkytystä ja pettymystä piti sulatella hetki. Nyt Gasly kykenee jo hiljalleen myöntämään lähtöpassiensa kärkikolmikon haastajatallista olleen ainakin jossain määrin ansaitut.

– Olen osaksi vastuussa tästä. On asioita, jotka olisin voinut tehdä paremmin kauden ensimmäisellä puolikkaalla, ranskalainen harmitteli Fox Sportsille.

– Mielestäni olemme kaikki vastuussa tulosten puutteesta ja pisteistämme. Moni asia meni oikeaan suuntaan, vaikka meillä olikin muutamia ongelmia, Leclerc väitti.

23-vuotias formulapilotti haluaisi jättää nyt potkujensa kertaamisen taakseen. Edessä ei ole toistaiseksi muuta kuin loppukausi, johon kuskilupaus aikoo keskittyä parhaansa mukaan.

– Sain muutamia hyviä oppitunteja, joista on hyötyä loppukaudella. Nyt minun on kuitenkin keskityttävä siihen, mitä voin muuttaa ja mikä tekee minusta nopeamman tulevina kuukausina, Leclerc linjasi.