Näkökulma: Kaikki kehuvat nyt Mercedestä, mutta todellisuudessa Lewis Hamilton ratkaisi itse voittonsa kriittisen hetken onnistumisellaan

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonin nousu Unkarin GP:n voittoon ratkesi Mercedeksen neronleimaukseen kutsua britti toisen kerran varikolle kisan loppuhetkillä. Mutta mikäli Hamilton ei olisi onnistunut kriittisessä tehtävässään, olisi Max Verstappen voinut tehdä työn turhaksi, huomauttaa SuomiF1-sivuston toimittaja Juuso Taipale.

”Hamilton muuten voittaa”, kirjoitin Twitteriin britin tehtyä varikkopysähdyksensä. Aivan kaikilla luotto ei ollut vielä tässä vaiheessa yhtä kovaa. Ei suomalaismedian selostuskopissa, eikä varsinkaan Hopeanuolen ohjaamossa.

”Hamilton muuten voittaa”, kirjoitin Twitteriin britin tehtyä varikkopysähdyksensä. Aivan kaikilla luotto ei ollut vielä tässä vaiheessa yhtä kovaa.

Lewis Hamilton pyysi talliltaan anteeksi Unkarin F1-kisan voiton jälkeen

Niin siinä sitten kuitenkin kävi, ettei Hamiltonin tarvinnut edes odottaa viimeiselle kierrokselle asti iskunpaikkaansa. Verstappen jäi taakse jo neljä kierrosta ennen ruutulippua, täysin vailla mahdollisuuksia puolustautua.

”Helppohan se oli ohittaa, kun alla olivat niin paljon tuoreemmat renkaat”, voivat vääräleuat naljailla. Mutta silloin ohi on mennyt koko homman juju.

Hamilton teki itse ajamalla tyhjäksi Verstappenin mahdollisuuden hakea varikolta uudet renkaat.

Juuri ennen varikkokäyntiään britille annettiin varikolta käsky ajaa ero Verstappeniin kiinni. Samalla hänen ohjeistettiin tekemään varikkotaktiikan suhteen päinvastoin kuin hollantilainen.

Tämä ratkaisi voiton.

Kun Hamilton kurvasi varikolle, oli hänen eronsa Red Bulliin alle sekunti. Varikolta palattuaan hän pystyi ajamaan välittömästi tuon eron kiinni, jolloin Red Bull oli menettänyt saumansa vastata Mercedekseen haasteeseen.

Verstappen oli pakotettu pysymään radalla kuluneilla renkaillaan, ainoan toivon levätessä siinä, ettei Hamilton pääsisi hyökkäämään kisan lopussa. Niin ei lopulta käynyt.

Kun molemmat kuljettajat olivat suorittaneet ensimmäiset varikkostoppinsa, oli Hamilton pahimmillaan kuusi sekuntia Verstappenia perässä. Britti ajoi kuitenkin tuon eron kiinni, kriittisesti oikealla hetkellä.

SuomiF1 listaa Unkarin GP:n topit ja flopit: Mersun taktiikkapeli vailla vertaa, huippulupaus nosti päätään

Mikäli Hamiltonin ja Verstappenin ero olisi ollut britin varikolletullessa suurempi, olisi Verstappen voinut kurvata seuraavalla kierroksella varikolle hakemaan itselleen tuoreet kumit. Kunnia voitosta kuuluu siis ansaitusti yhtä lailla Mercedekselle kuin Hamiltonillekin.

Tässä oli jotain tuttua. Hamiltonin ykkössija oli kuin Michael Schumacherin oppikirjasta. Hatunnoston arvoinen suoritus.

Lue lisää Juuso Taipaleen näkökulmia täältä.

Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.