Daniel Ricciardo paljasti merkittävän syyn Red Bull -eronsa taustalta – ”Jos hän olisi jäänyt”

© Kuva: Getty Images

F1-tähti Daniel Ricciardo kertoi luottinsinöörinsä Simon Rennien menettämisen olleen yksi syistä, joiden vuoksi hän päätti jättää Red Bullin viime vuoden päätteeksi.

Moni yllättyi suuresti, kun useampaan kisavoittoon energiajuomayhtiön kilpurilla yltänyt australialainen ilmoitti vaihtavansa maisemaa.

Ricciardon oltiin odotettu jatkavan Red Bullilla. Aussikuski päättikin suunnata Renault’lle, jossa häntä odotti reilusti heikompi ajokalusto ja taistelu keskikastin sijoituksista.

Vaikka siirron logiikka ei aluksi auennutkaan formulakansalle, paljasti Ricciardo hiljalleen syitään ratkaisunsa taustalla.

Yksi niistä oli Red Bullin uusi moottoritoimittaja Honda, jonka suorituskykyyn ja luotettavuuteen mies ei uskonut täysin.

Nyt Ricciardo kertoi merkittävimpien tekijöiden joukkoon kuuluneen myös kisainsinöörinsä Rennien lähdön tallista.

– Minulla oli todella hyvä suhde hänen kanssaan. Ilmassa oli monia tuntemattomia tekijöitä, en tiennyt kenen saisin tilalle. Koin todellakin oloni mukavaksi hänen kanssaan. Jos olisin tiennyt hänen jäävän, en tiedä, olisiko se ollut ratkaiseva tekijä, Renault-kuski kertoi Auto Action -sivustolle.

Formulakuski ei halunnut kuitenkaan tuulettaa liikaa likapyykkiä entisen työnantajansa ajoilta. Mies avasi päätöstään varsin hienotunteisin sanavalinnoin.

– Kun siinä oli kuitenkin Honda-huolia ja muutamia muita asioita, oli se yksi asia muiden joukossa. Oli monia asioita, jotka kasaantuivat päälle. En halua niiden olleen huolia, mutta tuntemattomia tekijöitä. ”Huoli” olisi ehkä hieman liian epäkunnioittava ilmaisu, Ricciardo korosti.

Lähde: Auto Action


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.