Kestävyysajojen MM-sarja WEC koki kovan takaiskun, kun SMP Racing ilmoitti vetäytyvänsä tulevalta kilpailukaudelta yllättäen.

Venäläistaustainen talli on ollut Toyotan takana toimivista yksityistalleista yksi vahvimmista. Kesäkuussa talli nappasi Le Mansin 24 tunnin kisasta kolmossijan, edellään vain kaksi japanilaismerkin autoa.

Toyotan murskaava ylivoima ja sääntöjen laatiminen siten, että tämä epätasa-arvoisuus myös säilyy, sai venäläismerkin tekemään kuitenkin radikaalin ratkaisun. Alustavasta ilmoittautumisesta huolimatta talli päätti vetää pois osallistumisensa WEC-sarjasta, vain viikkoja ennen seuraavan kauden alustestejä.

– Tavoitteemme on ollut aina voitto. Emme usko, että nykytilanteessa meillä on mitään mahdollisuuksia siihen. Siksi olemme vetäytyneet WEC-kaudelta 2019-20, talli tiedotti asiasta.

SMP:n kahden auton poisveto on kova isku WEC:lle. Pääluokka LMP1:ssä on tällä hetkellä vain kuusi autokuntaa kolmen tallin ilmoittamana. Sarja lataa paljon tulevaan uudistukseen, jossa nykyinen LMP1-prototyyppiluokka korvataan hyperautoilla. Mukana ovat ainakin jo Aston Martin ja Toyota. Mukaan on huhuttu myös muun muassa McLarenia ja Ferraria.

Le Mansille suuri voitto – Aston Martin tulee kilpailuun uudella hyperautollaan – suunnittelija F1-guru

Toyotan ilmoitus ja kuva autosta