F1:lle jäähyväiset? Max Verstappenin isältä vitsikästä vihjailua poikansa varasuunnitelmasta

© Kuva: Getty Images

Jos Verstappen sanoi harkitsevansa poikansa Max Verstappenin kanssa siirtymistä Indycar-sarjaan, jos F1-sarjan tuomarit alkavat rankaisemaan kilvanajotilanteita liian ankarasti.

Tähtikuljettajan isä odotteli Red Bullin tallin kanssa hikikarpaloita otsallaan FIA-tuomariston ratkaisua Verstappenin ohituksesta Charles Leclercistä, joka ratkaisi Itävallan GP:n voiton.

Tuomarit epäilivät hollantilaista aluksi kolarin aiheuttamisesta ja kilpailijoiden pakottamisesta radalta ulos.

Lopulta Verstappenille ei kuitenkaan annettu mitään rangaistusta ja mies sai pitää voittonsa.

Jännittävien kilvanajotilanteiden syynääminen ja suitsiminen tuomarikabinetissa on ärsyttänyt formulafaneja laajasti viime aikoina. F1:n sääntökäytäntöjä on syytetty lajin pilaamisesta.

Verstappen koki itsekin tutkintansa ärsyttäväksi. 21-vuotias huippukuski manasi kisan jälkeen, ettei ”F1:ssä ole mitään järkeä olla, jos tällaista ei sallita”.

Formulakonkari Jos Verstappen komppasi poikaansa. Hollantilainen uhkaili vitsillä poikansa vievän ajotaitonsa toiseen sarjaan, jos tuomarivaino ei ota loppuakseen.

– Nämä säännöt ovat ihmeellisiä. Eivätkö ihmiset halua nähdä juuri tätä? Jos näitä ohituksia ei sallita, meidän pitää varmaan siirtyä ensi kaudeksi Indycariin, Verstappen täräytti Formule 1 -julkaisulle.

Lähde: Formule 1