Jos Verstappen sanoi harkitsevansa poikansa Max Verstappenin kanssa siirtymistä Indycar-sarjaan, jos F1-sarjan tuomarit alkavat rankaisemaan kilvanajotilanteita liian ankarasti.

Tähtikuljettajan isä odotteli Red Bullin tallin kanssa hikikarpaloita otsallaan FIA-tuomariston ratkaisua Verstappenin ohituksesta Charles Leclercistä, joka ratkaisi Itävallan GP:n voiton.

Tuomarit epäilivät hollantilaista aluksi kolarin aiheuttamisesta ja kilpailijoiden pakottamisesta radalta ulos.

Lopulta Verstappenille ei kuitenkaan annettu mitään rangaistusta ja mies sai pitää voittonsa.

[readmore=”verstappen max”]

Jännittävien kilvanajotilanteiden syynääminen ja suitsiminen tuomarikabinetissa on ärsyttänyt formulafaneja laajasti viime aikoina. F1:n sääntökäytäntöjä on syytetty lajin pilaamisesta.

Verstappen koki itsekin tutkintansa ärsyttäväksi. 21-vuotias huippukuski manasi kisan jälkeen, ettei ”F1:ssä ole mitään järkeä olla, jos tällaista ei sallita”.

Formulakonkari Jos Verstappen komppasi poikaansa. Hollantilainen uhkaili vitsillä poikansa vievän ajotaitonsa toiseen sarjaan, jos tuomarivaino ei ota loppuakseen.

– Nämä säännöt ovat ihmeellisiä. Eivätkö ihmiset halua nähdä juuri tätä? Jos näitä ohituksia ei sallita, meidän pitää varmaan siirtyä ensi kaudeksi Indycariin, Verstappen täräytti Formule 1 -julkaisulle.

Lähde: Formule 1